Ο κ. Αλέξανδρος Ράδος θα είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Δράμας, καθώς στη σχετική ψηφοφορία, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουνίου 2024, έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Συγκεκριμένα, ο κ. Ράδος έλαβε 24 ψήφους σε σύνολο 29 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ενώ η επίσης υποψήφια για τη συγκεκριμένη θέση κ. Αναστασία Μαυρίδου έλαβε 5 ψήφους.

Ο κ. Αλέξανδρος Ράδος είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» στο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών των Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Την περίοδο 2019-2023 ήταν Σύμβουλος στην Κοινότητα Δράμας, ενώ στις εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα».

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Δράμας είχε πραγματοποιηθεί αρχικά στις 6 Μαρτίου 2024 και τότε ο κ. Ράδος είχε λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία (26 ψήφους σε σύνολο 32). Κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης από την κ. Μαυρίδου. Η προσφυγή είχε γίνει αποδεκτή, καθώς κρίθηκε ότι δεν τηρήθηκε η μυστικότητα στη διαδικασία (επικεφαλής παρατάξεων εξέφρασαν δημόσια την προτίμησή τους και δεν χρησιμοποιήθηκε παραβάν). Έτσι επαναλήφθηκε η διαδικασία εκλογής και αφού είχε αποσυρθεί το θέμα μία φορά για να αποσαφηνιστεί εάν θα έπρεπε να επαναληφθεί η διαδικασία μόνο από το σημείο της ψηφοφορίας ή αν θα έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης από την αρχή με δυνατότητα υποβολής νέων υποψηφιοτήτων. Τελικά, μετά και από εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, αποφασίστηκε να διεξαχθεί η ψηφοφορία με συμμετοχή μόνο των υποψηφιοτήτων που είχαν τεθεί εξ αρχής.