Ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Το Πράβι» της Ελευθερούπολης του Νομού Καβάλας συμμετείχε πρόσφατα στο διεθνές Φεστιβάλ Multicultural Festival στην Πράγα της Τσεχίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι συμμετέχοντες στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Βουδαπέστη, την Μπρατισλάβα, το Βελιγράδι και φυσικά την Πράγα, όπου πραγματοποιήθηκε και το Φεστιβάλ. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην αποστολή ήταν η ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακροποτάμου, αλλά και χορευτές από τη Δράμα.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Το Πράβι» αναφέρεται στον απολογισμό του ταξιδιού, παραθέτοντας και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Συγκεκριμένα το κείμενο του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Ένα ακόμη ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του! Εικόνες, μνημεία, χρώματα, αρώματα, γεύσεις, μουσικές! Πολλές πόλεις, και άνθρωποι διαφορετικοί, με άλλη ιστορία και κουλτούρα. Ακολουθήσαμε κι εμείς την πορεία του Δούναβη ποταμού η σημασία του οποίου ως εμπορικού και συγκοινωνιακού διαδρόμου κατέστη στρατηγική εδώ και αιώνες, γι’ αυτό και κατά μήκος της ροής του χτίστηκαν σπουδαία κάστρα τα οποία και θαυμάσαμε.

Ήταν λοιπόν μια ακόμα πετυχημένη εκδρομή: όλα κύλισαν ομαλά, χωρίς κανένα απρόοπτο, επιστρέψαμε υγιείς, χαρούμενοι και ικανοποιημένοι έχοντας πάρει ανάσες τονωτικές για την αντιμετώπιση της καθημερινότητάς μας. Ενθουσιασμένοι από αυτά που είδαμε, ακούσαμε και νιώσαμε! Όμορφη και η εμφάνιση του χορευτικού μας στο φεστιβάλ της Πράγας. Κι ακόμα επιστρέψαμε γνωρίζοντας καλύτερα και λίγο βαθύτερα τους φίλους μας και δημιουργώντας νέες σχέσεις αφού μαζί μας ήταν η ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακροποτάμου, η Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Ηρακλειτσιανών και οι φίλοι μας χορευτές από την Δράμα.

Χωρίς υπερβολή όλα αυτά μαζί έκαναν την εκδρομή μας πετυχημένη! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν οι οποίοι επέδειξαν συνέπεια και συλλογικό πνεύμα και βέβαια στους διοργανωτές: Το Δ.Σ. του Συλλόγου, το ταξιδιωτικό πρακτορείο KAVALA TOURS, τον οδηγό μας Παύλο Παυλίδη και τον αρχηγό της εκδρομής και ξεναγό μας Τάσο Παπαδόπουλο.

Να είμαστε γεροί να κάνουμε μαζί πολλές πολλές τέτοιες εκδρομές!».