ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Στο συνέδριο «Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2017, συμμετείχε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η προώθηση της πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφερειών από την Ελλάδα και την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης.

Πέρα του Δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου στο συνέδριο συμμετείχαν και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης (α’ και β’ βαθμού) της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Α.Μ.Θ. κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κυβερνήτη της Αγ. Πετρούπολης κ. Poltavchenko, ενώ την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος στην Αγ. Πετρούπολη κ. Μπεγλίτης.

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν τόσο ο Κυβερνήτης και άλλοι θεσμικοί παράγοντες της Κυβέρνησης και των Δήμων της Αγ. Πετρούπολης, όσο και οι Έλληνες Δήμαρχοι και ανέλυσαν ο καθένας από την πλευρά του τις διαφαινόμενες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε και ο Υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης Σεργκέι Μαρκόφ.

Η ελληνική αποστολή κατέθεσε στεφάνια στο μνημείο πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στο μνημείο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας Ιωάννη Καποδίστρια. Στο τέλος των εργασιών του συνέδριου δόθηκε συνέντευξη τύπου στο πρακτορείο ειδήσεων TACC. Το επόμενο συνέδριο, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας, προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2018 στην Αλεξανδρούπολη.