Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει και φέτος στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από τις 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ΔΕΘ με 83 χρόνια ιστορίας αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής  ζωής της Ελλάδας με διεθνή ακτινοβολία και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετέχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο, που ως κεντρικό άξονα έχει τα αγροδιατροφικά της προϊόντα, που αποτελούν ισχυρό κίνητρο γαστρονομικού τουρισμού. Προϊόντα όπως: το κρασί, το τσίπουρο, το λάδι, οι ελιές, το μετάξι, το μέλι, το βαμβάκι, ο καπνός και αλλά προϊόντα μεταποίησης διατροφικού τομέα προβάλλονται με σκοπό να αναδείξουν την τοπική επιχειρηματικότητα. Περίοπτη θέση στο περίπτερο έχουν τα μάρμαρα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. ως σημείο Οικονομικής και Πολιτιστικής Αναφοράς του τόπου διαχρονικά, ενώ δεν λείπει και ο χάρτης που τονίζει την σημαντική γεωγραφική θέση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις Παρευξείνιες χώρες, με στόχο την ανάπτυξη των εμπορικών και εξαγωγικών συναλλαγών. Τέλος έμφαση δίνεται στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον εναλλακτικό τουρισμό και στις  υπηρεσίες που αναδεικνύουν τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας βρίσκεται στο Περίπτερο 6, Stant  2 και θα λειτουργεί κατά τις ώρες της έκθεσης:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9: 10:00 – 22:00