Ποιος είναι ο ρόλος της Δημοσιογραφίας και του Δημοσιογράφου σήμερα στην Περιφέρεια;

Έντυπα vs ψηφιακά μέσα ενημέρωσης: μάχη επιβίωσης ή συμβίωσης; Πώς από τον δημοσιογράφο – συντάκτη περάσαμε στον εργαζόμενο μετρ της τεχνολογίας στην μάχη των περισσότερων κλικ και της πιο γρήγορης ανάρτησης

Το χάος της ενημέρωσης στο διαδίκτυο, οι ψευδείς ειδήσεις και οι δυσκολίες του δημοσιογράφου της περιφέρειας

Η μετάβαση από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό Τύπο – Νέα εποχή (Ευκαιρίες και απειλές)

Τα παραπάνω ήταν κάποια από τα θέματα εισηγήσεων που τέθηκαν στο 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο με θέμα: «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια» το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Βέροια (6-8 Οκτωβρίου).

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και ο Δήμος Βέροιας, ενώ συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων.

Στο Συνέδριο της ΕΣΕΤ συμμετείχαν δημοσιογράφοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ ως ομιλητές συμμετείχαν η Πρύτανης κ. Κριάρη (που κατάγεται από το Σέλινο) και καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφοι αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Αντώνης Μουντάκης.

Από την Ε.Ι.Ε.Τ. το παρόν στο Συνέδριο έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Γαβριήλ Γαλανομάτης, η Ειδική Γραμματέας Σμαρώ Γιαννούλη και το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Σουρλόπουλος.

Εκτός των εργασιών του Συνεδρίου, το πρόγραμμα περιελάμβανε ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και της Μίεζας, στην πόλη της Βέροιας καθώς και σε οινοποιεία της Νάουσας.

Με ανακοίνωσή της η Ε.Ι.Ε.Τ. ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Τ. για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, υποσχόμενη ότι η συνεργασία μεταξύ των Ενώσεων θα συνεχιστεί και στο μέλλον.