ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΜΑΑΣ

 

O Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Ανάργυρος Πατακάκης παρευρέθηκε στο φετινό Αντικαρκινικό Συμπόσιο της Δράμας με θέμα «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Kouros στις 14 και 15 Απριλίου.

Το Αντικαρκινικό Συμπόσιο διοργανώνεται από την Εταιρεία «Η Δράμα Ενάντια στον Καρκίνο», η οποία έχει ιδρυθεί από Δραμινούς γιατρούς και επιστήμονες και διεξάγεται κάθε χρόνο στη Δράμα, εξαιτίας του ότι η περιοχή μας έχει τα περισσότερα, αναλογικά με τον πληθυσμό, κρούσματα νεοπλασιών.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν με εισηγήσεις τους διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς ασθενείς.

Ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδας, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας, Συλλόγων Καρκινοπαθών άλλων Νομών, καθώς και η συμμετοχή πλήθους πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε: «Το Αντικαρκινικό Συμπόσιο έχει τεράστια σημασία για την περιοχή της Δράμας, που έχει συγκριτικά τους περισσότερους ασθενείς με καρκίνο, εξαιτίας διάφορων και πολυποίκιλων παραγόντων. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί επείγουσα ανάγκη η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος για τη δημιουργία ολοκληρωμένης Ογκολογικής Μονάδας στην Δράμα, στελεχωμένης κατάλληλα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται οι ασθενείς να μετακινούνται στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τον πόνο με σεβασμό και αξιοπρέπεια».