Τραυματισμένος αστυνομικός κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές στην πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων και συλλογικοτήτων κατά της αστυνομικής βίας, στην Νέα Σμύρνη, Τρίτη 09 Μαρτίου 2021. Επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης όπου κατευθυνόταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή στην πλατεία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

 

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ για τις στιγμές που έζησε όταν δέχθηκε την άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός αστυνομικός είπε στους συναδέλφους του «πίστεψα πως θα αφήσω την τελευταία μου πνοή στην άσφαλτο.

Αφού περιέγραψε την κίνηση των μελών της ομάδας του και το πώς τον έριξε κάτω ο «Ινδιάνος», ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξιστόρησε πως ο ίδιος βίωσε τα 2,5 λεπτά φρίκης στα χέρια των ταραξιών.

«Ήταν άνθρωποι από πάνω μου, με έβριζαν, με χτυπούσαν και με έφτυναν. Κατάλαβα πως έχω γεμίσει αίματα. Από τα χτυπήματα έχασα τις αισθήσεις μου. Συνήλθα όταν πια γύρω μου υπήρχαν συνάδελφοι» λέει μεταξύ άλλων ο νεαρός αστυνομικός στην κατάθεση που έφερε στη δημοσιότητα η Real News.

H κατάθεση του αστυνομικού

«Κατευθυνθήκαμε προς τη Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ηταν άτομα συγκεντρωμένα, στην ευθεία είναι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οταν φτάσαμε στο σημείο, υπήρχε κόσμος διάσπαρτος. Σταματήσαμε τα μηχανάκια για να κατέβουμε.

Ο κόσμος, όμως, άρχισε να συγκλίνει προς τα εμάς και ο επικεφαλής της ομάδας εκτίμησε πως δεν θα μπορούσαμε να τους αντιμετωπίσουμε, γιατί ήμασταν λίγοι.

Κάναμε κινήσεις αναστροφής για να μπούμε στη βυθιζόμενη αρτηρία που οδηγεί προς Καλλιθέα. Την ώρα που ο συνάδελφος στρίβει το μηχανάκι με χαμηλή ταχύτητα, νιώθω ξαφνικά κάποιος να πηδάει στην πλάτη μου και να μου κάνει λαβή στον λαιμό. Έχασα την ισορροπία μου και έπεσα από το μηχανάκι.

Κατευθείαν άρχισα να δέχομαι χτυπήματα με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Το κράνος μου ήταν ασφαλισμένο στον λαιμό. Αμέσως προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου για να μην μου το πάρουν. Το είχα ασφαλισμένο στη θήκη. Φοβόμουν μη μου το πάρουν και με πυροβολήσουν με αυτό.

Δεχόμουν χτυπήματα σε όλο μου το κορμί. Ξαφνικά, ένιωσα ένα χέρι στον λαιμό μου να προσπαθεί να απασφαλίσει το κράνος, όπως και έκανε. Μου το έβγαλαν και άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι ουρλιάζοντας “εδώ θα πεθάνεις, π…”.

Κάποια στιγμή νόμισα πως θα αφήσω την τελευταία μου πνοή στην άσφαλτο. Ηταν άνθρωποι από πάνω μου, με έβριζαν, με χτυπούσαν και με έφτυναν. Κατάλαβα πως έχω γεμίσει αίματα. Από τα χτυπήματα έχασα τις αισθήσεις μου.

Συνήλθα όταν πια γύρω μου υπήρχαν συνάδελφοι, ενώ ένας συνάδελφός μου από τη Δράση μού μιλούσε και με ρωτούσε τα στοιχεία μου, για να δει αν έχω επαφή με το περιβάλλον»

Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τρία άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τρία ακόμα άτομα τα οποία φέρονται να ήταν παρόντα στα επεισόδια και στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται πλέον να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα τρία άτομα αυτά με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να «δέσουν» την υπόθεση αξιοποιώντας την άρση απορρήτου και τη συγκέντρωση μαρτυριών για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

Τα τρία άτομα αυτά ηλικίας από 23 έως 27 ετών φέρονται να είναι «γνωστοί» των αρχών από επεισόδια στα Εξάρχεια και τα γήπεδα ενώ την ημέρα της διαδήλωσης βρίσκονταν στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: newsbomb.gr