«ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

 

  • Πρόταση για δημιουργία κατάλληλων υποδομών στο χώρο στάθμευσης της ανάπλασης, επί της οδού Χελμού

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Δήμου Δράμας «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» αναφέρονται τα εξής:

Πρόταση της Αυτοδιοίκησης Πολιτών για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς, προσαρμοσμένη στις νέες απαιτήσεις, στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της πόλης μας.

Θεωρούμε πως είναι ώριμη πλέον η εκκίνηση μιας διαβούλευσης και συζήτησης με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους (πωλητές λαϊκής αγοράς, καταναλωτές, πολίτες της Δράμας) για την μεταφορά της Λαϊκής μας Αγοράς με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού, καλαίσθητου και προσβάσιμου χώρου.

Η πρόταση της παράταξης μας αφορά στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών στο χώρο στάθμευσης της ανάπλασης, επί της οδού Χελμού.

Γιατί τώρα;

-Γιατί δημιουργούνται οι προϋποθέσεις συνέργειας καθώς θα συμβάλλει στην υλοποίηση της ανασυγκρότησης της πόλης μας, με την έναρξη της ανάπλασης επί της οδού της 19η Μαΐου.

-Γιατί προσφέρει τη δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων (προώθηση άλλων τοπικών προϊόντων και εκθέσεων).

-Γιατί θέλουμε μια όμορφη και παραγωγική πόλη για όλους.

Γιατί εκεί;

Γιατί η προτεινόμενη θέση:

-συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών (υψηλή προσβασιμότητα λόγω εγγύτητας από το κέντρο της Δράμας με δυνατότητα στάθμευσης για τους καταναλωτές και δημόσια συγκοινωνία)

-αποφορτίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Δράμας

-ενισχύει του παραγωγούς

-αυξάνει τον αριθμό των παραγωγών που θα μπορούν να συμμετέχουν

-διατηρεί την «καρδιά» της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης

-συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της αγοράς

-έχει χαμηλό κόστος μεταφοράς λόγω ύπαρξης υποδομών

-προσφέρεται για δημιουργία μόνιμων καλαίσθητων εκθετηρίων απαλλάσσοντας τους πωλητές από τη διαδικασία στησίματος

-σε δεύτερο στάδιο δίνει τη δυνατότητα μετατροπή της σε Κλειστή Αγορά σύγχρονων προδιαγραφών

Βεβαίως είναι ανοιχτά θέματα όπως αστικών λεωφορείων, θέματα διαστάσεων των τραπεζοπάγκων των παραγωγών, της διαδικασίας φόρτωσης και εκφόρτωσης εμπορευμάτων κλπ. τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου σύμφωνα με την τελική διαμόρφωση της πρότασής μας, προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη εφαρμογής.

Ως Αυτοδιοίκηση Πολιτών καλούμε σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς (Μικροπωλητές, Καταναλωτές, Αστικό ΚΤΕΛ, Εμπορικό Σύλλογο κ.α.) προκειμένου να συν-διαμορφώσουμε δημοκρατικά μια ολοκληρωμένη πρόταση από την οποία όλοι μπορούν να είναι ωφελημένοι.