ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • «Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο»
  • «Η Ν.Δ. έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας»
  • «Θέλουμε όλες και όλοι να συμμετέχουν στην κάλπη και κυρίως νέοι άνθρωποι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αποχή είναι η ήττα της Δημοκρατίας»

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε η κ. Θεοδώρα (Ντόρα) Τουφεκτσής, δικηγόρος και υπ. Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Δράμας.

 

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για ενδεχόμενη αναμέτρηση στις 15 Αυγούστου αν δεν σχηματισθεί αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Η παράταξή σας φοβάται την αποχή;

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια αυτονόητη παρατήρηση, πως αν δεν προκύψει Κυβέρνηση για οποιονδήποτε λόγο, τότε η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι άμεσα σε εκλογές με απλή αναλογική, οι οποίες όπως γνωρίζουμε όλοι θα οδηγήσουν νομοτελειακά τη χώρα σε ακυβερνησία. Αυτό που δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ, όπως θέλει να περάσει στον κόσμο ο κ. Τσίπρας, αλλά αναπόφευκτη πραγματικότητα. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να πείσει τον κόσμο για το εξής επιβεβλημένο: η χώρα μας χρειάζεται κυβερνησιμότητα, η οποία θα επιτευχθεί με ισχυρή εντολή. Το ερώτημα τώρα είναι, τι Κυβέρνηση θέλουμε; Και επιμένουμε στην ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Είναι απόλυτη ανάγκη να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μονό έτσι θα σταθεί πάλι όρθια και περήφανη και θα είναι αξιόπιστη απέναντι στους επενδυτές και τους δανειστές μας. Όσον αφορά την αποχή, το λέμε συνεχώς πως δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, όπως και καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Κάθε ψήφος είναι σημαντική! Θέλουμε όλες και όλοι να συμμετέχουν στην κάλπη και κυρίως νέοι άνθρωποι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αποχή είναι η ήττα της Δημοκρατίας.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί ότι εξαγγέλλετε μειώσεις φόρων χωρίς να προβλέπετε αντίστοιχες μειώσεις δαπανών. Και κατά συνέπεια ο κόσμος αναρωτιέται πως θα βρείτε τα χρήματα. Τι απαντάτε;

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποτελεί ένα απλό κείμενο. Για να συνταχθεί έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες και υπολογισμοί, έχουν διαμορφωθεί προγράμματα υλοποίησης. Η Νέα Δημοκρατία, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που τα θεωρεί αξιόπιστα, διαθέτει ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο και γι’ αυτό έχει σκοπό να μειώσει τη φορολογία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων ξεκινώντας από το 2020, ενώ στόχος της είναι να περιορίσει παράλληλα και κρατικές δαπάνες με διάφορους τρόπους. Ένα παράδειγμα, το οποίο αναφέρουμε συνεχώς, αποτελεί η αξιολόγηση των κρατικών δαπανών στη δημόσια διοίκηση ή η βελτίωση των αποτελεσμάτων και η δημοσιονομική πειθαρχία στους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Μην μπερδευόμαστε λοιπόν, είναι άλλα -πολύ αυξημένα- τα κρατικά έσοδα με ανάπτυξη 4% και άλλα με ούτε 2% που πετυχαίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ισχυρίζεται ότι η Ν.Δ. θέλει να επιβάλει 7ημερη εργασία.

Ο πανικός της Κυβέρνησης δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Διαστρεβλώνει συνεχώς τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργώντας και διαδίδοντας «fake news». Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το περίφημο επταήμερο. Εμείς μιλήσαμε για 5ήμερη εργασία με πιστή τήρηση του 8ώρου. Και για δυνατότητα 7ήμερης λειτουργίας μιας επιχείρησης όταν συμφωνούν εργοδότες και εργαζόμενοι. Έτσι αυξάνεται η παραγωγή, αλλά δημιουργούνται και νέες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα δίδονται περισσότερες ημέρες άδειας και πριμ στους εργαζόμενους. Ενώ προκύπτουν και πιο πολλά έσοδα στο κράτος από την φορολόγηση των κερδών. Είναι μία θέση υπέρ της συνολικής ανάπτυξης και ξεχωριστά του κάθε εργαζομένου. Η οποία, κυρίως, προσφέρει χειροπιαστό μέλλον στους ανέργους μας.

 

Τι θα γίνει με το επίδομα των 2 χιλ. ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται; Και ποια η κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσετε;

Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας. Μέρος αυτού του σχεδίου είναι η δέσμευσή μας για χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες. Το επίδομα αυτό, όπως έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει, θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Αρκεί δηλαδή ακόμη και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης Αυτό ακριβώς ήταν το νόημα της αναφοράς σε «γονείς», το οποίο διαστρεβλώθηκε σκόπιμα με τα «fake news» της Κυβέρνησης. Αυξάνουμε επίσης το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και δεσμευόμαστε ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται. Ώστε, μαζί με τα ολοήμερα σχολεία, να ανακουφίζουν τους εργαζόμενους γονείς. Μην ξεχνάμε τα πολυτεκνικά επιδόματα, τα οποία επανέρχονται στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

Δεδομένου ότι το δημογραφικό αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του Έθνους και είναι η μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την ίδια την εθνική μας υπόσταση. Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι, λοιπόν, για μας απόλυτη προτεραιότητα: Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018). Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού: Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων. Επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών και ενισχύουμε τα ολοήμερα σχολεία, με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης. Επιπλέον στόχος μας είναι οι κοινωνική συνοχή αι αλληλεγγύη και για το λόγο αυτό: Αυξάνουμε στο 1 δις ευρώ τον προϋπολογισμό για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να χορηγείται άμεσα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Ενισχύουμε κατά 200 εκατομμύρια το κονδύλι για επιδόματα ανεργίας και επανακαθορίζουμε τα κριτήρια απονομής ώστε να το λαμβάνουν περισσότεροι δικαιούχοι. Προωθούμε πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για 50.000 μακροχρόνια ανέργους. Στις πολιτικές ίσων ευκαιριών για άτομα με αναπηρία περιλαμβάνουμε μέτρα, όπως η θεσμοθέτηση ειδικότητας του προσωπικού βοηθού και η ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης. Ενώ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποιούμε διαθέσιμα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται ως απάντηση στο πρόβλημα των αστέγων.

 

Ποια είναι η Θεοδώρα (Ντόρα) Τουφεκτσή

 

Το όνομά μου είναι Θεοδώρα (Ντόρα) Τουφεκτσή το γένος Γιαννουχαηλίδου, γεννημένη στη Δράμα στις 11-08-1990, με καταγωγή από το Δασωτό Κ. Νευροκοπίου και την Εξοχή, όπου είναι η καταγωγή της μητέρας μου. Έζησα στο Δασωτό μέχρι τα 15 μου χρόνια και από τότε μέχρι και σήμερα ζω στη Δράμα. Αποφοίτησα από τη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκώ τη μαχόμενη δικηγορία, ενώ παράλληλα είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τραπεζικής στο ΕΑΠ. Στη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων, διετέλεσα συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής στο ΔΠΘ.

Σήμερα παρά το νεαρό της ηλικίας μου εκφράζω την επιθυμία να αγωνιστώ για την πατρίδα μου, ζητώντας την ψήφο των Δραμινών. Είναι μεγάλη τιμή και αλλά και τεράστια ευθύνη να εκπροσωπώ την Νέα Δημοκρατία στο Νομό μας. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις ημέρες μας και βιώνω καθημερινά τις επιπτώσεις της κρίσης τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό. Δηλώνω ότι με όρεξη και επιμονή έχω ως στόχο να παραμείνω στον τόπο μου και να αγωνιστώ να επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι νέοι της γενιάς μου αλλά και να αποτρέψω τη νεότερη γενιά από τη δική μου να εγκαταλείψει τη χώρα αναζητώντας τη τύχη της. Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τα βιώνουμε καθημερινά δυστυχώς, αυτό δε είναι το κίνητρό μου να αγωνιστώ για μια Ελλάδα ενωμένη, για μια Ελλάδα που θα αναπτυχθεί και θα σταθεί ξανά όρθια χωρίς διχασμό και απόγνωση.