Στα 24 πρώτα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στη δράση «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 116,67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60,7 εκατ. ευρώ είναι η επιχορήγηση, περιλαμβάνεται η «Ίδρυση μονάδας επεξεργασίας πατάτας», προϋπολογισμού 7,035 εκατ. ευρώ με επιδότηση 54,92% (3,863 εκατ. ευρώ) από την ΕΑΣ Δράμας Εμπορία Πατάτας Νευροκοπίου ΙΚΕ.

Συνολικά, στη συγκεκριμένη δράση, η οποία αφορά την αγροδιατροφή έχουν υποβληθεί 85 επενδυτικά σχέδια τα οποία πρόκειται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις άνω των 362 εκατ. ευρώ, με επιχορήγηση 182 εκατ. ευρώ.

Για τα πρώτα 24 επενδυτικά σχέδια τα οποία εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, με απόφαση του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Μπαγινέτα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Ιούνιο 2024, υπήρξε σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα powergame.gr.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Μακρή, η αξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή των υπόλοιπων 61 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες εντάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επενδύσεις που έχουν εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται η «Επέκταση παραγωγικής δυναμικότητας οινοποιείου Κοκκινοχώρι Καβάλας», προϋπολογισμού 1,897 εκατ. ευρώ με επιδότηση 54,97% (1,042 εκατ. ευρώ), καθώς και η «Επέκταση παραγωγικής δυναμικότητας οινοποιείου Γουμένισσας» (Κιλκίς), προϋπολογισμού 953 χιλιάδων ευρώ με ποσοστό επιδότησης 54,95% (523 χιλ. ευρώ). Και τα δύο επενδυτικά σχέδια υποβλήθηκαν από την Οινοποιία Β. ΤΣΑΚΤΣΑΡΛΗΣ Ε. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕ του γειτονικού Νομού Καβάλας.

Δείτε αναλυτικά όλες τις ενταγμένες επενδύσεις στο Powergame.gr