ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ

 

  • Στο ισόγειο του νέου κτηρίου στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη
  • Ταξίαρχος Γ. Καϊπάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας: «Ευελπιστούμε και οι δικές μας προς τον πολίτη υπηρεσίες να είναι καλύτερες με την μεταστέγασή μας»
  • Χρ. Καραγιαννίδης, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας: «Είναι ένα κτήριο που αναλογεί και στις υπηρεσίες αλλά και στις ανάγκες μιας σύγχρονης Αστυνομίας στην πόλη μας»
  • Α. Πατακάκης, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Το Αστυνομικό Μέγαρο έγινε και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, γιατί είχε την άμεση στήριξη των Τεχνικών μας Υπηρεσιών»

 

 

Στο νέο κτήριο επί της συμβολής των οδών 1ης Ιουλίου και Χρυσοβέργη στεγάζεται πλέον η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, με την ελπίδα ότι αυτό θα καλύψει πλήρως τόσο τις ανάγκες της υπηρεσίας όσο και αυτές της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ήδη έχει ολοκληρωθεί  το μεγαλύτερο μέρος της μετακόμισης από το κτήριο επί της οδού Γ. Παπανδρέου, όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας από τον Αύγουστο του 1999. Η διαδικασία της μετακόμισης ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου και σταδιακά όλες οι υπηρεσίες άρχισαν να μεταφέρονται στο καινούριο κτήριο. Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου αναμένονται να πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προς το τέλος αυτού ή τις αρχές του επόμενου μήνα.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας Ταξίαρχος κ. Γιώργος Καϊπάκης: «Ξεκίνησε πρώτα το επιτελείο στο δεύτερο όροφο, ακολούθησε το Τμήμα Τροχαίας και το Τμήμα Ασφάλειας που θα στεγαστούν στον πρώτο όροφο, το Αστυνομικό Τμήμα στο ισόγειο συν όλες οι υπηρεσίες στο ισόγειο που θα έρχονται οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς να ανεβαίνουν στους διάφορους ορόφους και να μπερδεύονται». Ο κ. Καϊπάκης ανέφερε ότι στόχος είναι «να γίνει πιο εύκολη η ζωή σε σχέση με το παλιό οίκημα το οποίο ήταν δαιδαλώδες και κουραστικό για τον καθένα μας». Για το λόγο αυτό «όλες οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες θα είναι στο ισόγειο, γραφείο διαβατηρίων, γραφείο ταυτοτήτων, γραφείο εγκληματολογικών ερευνών, θεωρήσεις γνησίων υπογραφής, διπλώματα για μηχανάκια θα εξυπηρετούνται από το ισόγειο».

Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο είναι μεγάλο, άνετο και με ωραίους χώρους. «Ευελπιστούμε και οι δικές μας προς τον πολίτη υπηρεσίες να είναι καλύτερες με την μεταστέγασή μας» σημείωσε ο Αστυνομικό Διευθυντής Δράμας κ. Καϊπάκης, ο οποίος ευχαρίστησε «όλους τους φορείς και ιδιώτες που συνέβαλαν στην μεταστέγαση καθώς επίσης και όλους όσοι συνέβαλαν στον εξοπλισμό του νέου κτηρίου».

Για τη μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας σε νέο κτήριο μίλησε στην «Εργασία… συν» και ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης: «Παρά τα προβλήματα τα πολλά που υπήρξαν με τον διαγωνισμό που έγινε και με την κατάληξή του, θεωρώ ότι κλείνει αυτός ο κύκλος της μεταφοράς του Αστυνομικού Μεγάρου στο καινούριο κτήριο. Υπήρξαν και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει πάρα πολλά προβλήματα, νομίζω ότι όμως μέχρι τις 25 Ιουλίου θα έχει μπει σε πλήρη λειτουργία το κτήριο και θεωρώ ότι τουλάχιστον είναι ένα κτήριο που αναλογεί και στις υπηρεσίες αλλά και στις ανάγκες μιας σύγχρονης Αστυνομίας στην πόλη μας».

Ο κ. Καραγιαννίδης στάθηκε και στο θέμα του αμιάντου που υπήρχε στη στέγη του κτηρίου και ο οποίος μεταφέρθηκε με ασφάλεια. «Δεν έφυγε για να θαφτεί κάπου, αλλά έφυγε με όλες τις προδιαγραφές και η Αντιπεριφέρεια έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Νομίζω ότι είναι μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από τέτοιου είδους υλικά πάρα πολλά χρόνια και έχουμε μείνει πίσω ως ευρωπαϊκή χώρα και για αυτό και τα πρόστιμα στο παρελθόν. Είναι ένα ζήτημα που έχει τελειώσει θετικά και έγινε μεγάλη προσπάθεια για να μεταφερθεί» σημείωσε ο κ. Καραγιαννίδης.

Επίσης, στην εφημερίδα «Εργασία… συν» έγιναν δηλώσεις για την μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας και από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, ο οποίος σημείωσε: «Ένα στολίδι, ένα κτήριο το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κάνοντας όλες τις μελέτες από τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, συμβάλλοντας άμεσα και ουσιαστικά στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου, το οποίο για να δημοπρατηθεί και να μπει σε πρόγραμμα ήθελε χρονοβόρες διαδικασίες. Ειλικρινά νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που και οι υπηρεσίες μας, αλλά και εγώ προσωπικά, συντονίσαμε και μετά από μια ολόκληρη δεκαετία υποσχέσεων έγινε πραγματικότητα ένα κτήριο το οποίο ολοκληρώσαμε και τη στατική του επάρκεια και την ενεργειακή του αναβάθμιση. Βγάλαμε δύο τόνους αμιάντου που ήταν άκρως επικίνδυνο για την υγεία όλων των ανθρώπων αυτών οι οποίοι εργάζονται στο Μέγαρο της Αστυνομίας και κάναμε και την αρχιτεκτονική όλου του χώρου και εσωτερικά και εξωτερικά και μεσολαβήσαμε και βρήκαμε αξιόλογους συμπολίτες μας οι οποίοι ως χορηγοί δώσαν 20.000 ευρώ για να προμηθευτούν όλα τα συστήματα τηλεπικοινωνιών τα οποία είναι άκρως απαραίτητα. Μια προσπάθεια συντονισμένη. Βάλαμε τρία σχολεία και μεταφέρθηκαν σε χώρους οι οποίοι προετοιμάστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δείξαμε ότι η Αυτοδιοίκηση, η Περιφερειακή Διοίκηση, με γρήγορα αντανακλαστικά, με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά, το σημαντικότερο από όλα, με μία προσπάθεια η οποία είχε άμεσα αποτελέσματα και όχι ευχολόγια του στυλ “θα δούμε”. Όταν πρωτοήρθαμε εδώ γελούσαν όλοι και λέγαν ότι 12 χρόνια δεν κάναν οι άλλοι τίποτα. Κι όμως εμείς μέσα σε έξι μήνες είχαμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και οι επόμενοι έξι μήνες ήταν να γίνει όλο το έργο και να παραδοθεί στην Ελληνική Αστυνομία. Ένα κτήριο 3.500 τ.μ. με ένα συμβολικό τίμημα 1 ευρώ το μήνα, όταν εκεί πληρώνουν 9.000 ευρώ το μήνα. Αυτό δείχνει και τη διάθεση και τη δυνατότητα που έχει η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όταν πραγματικά θέλει να κάνει πολλά σημαντικά έργα τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις και στην κοινωνία, αλλά και στους εργαζόμενους μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο. Το Αστυνομικό Μέγαρο έγινε και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, γιατί είχε την άμεση στήριξη των Τεχνικών μας Υπηρεσιών. Οι άνθρωποι συνέβαλαν τα μέγιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς προβλήματα, χωρίς καθυστερήσεις και πάνω από όλα για ένα έργο το οποίο τιμά όλους».

Ο κ. Πατακάκης ανέφερε ακόμη ότι ανάλογος σχεδιασμός υπάρχει και για το Κανπολογικό Ινστιτούτο, αλλά και για το Διοικητήριο: «Το ίδιο ξεκινάμε και κάνουμε και με το Καπνολογικό Ινστιτούτο και το ίδιο κάνουμε και με την ολοκληρωμένη μας προσπάθεια για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Νομαρχίας και να συντηρηθεί μετά από 55 χρόνια».