«Δεν υπάρχει περιπτωση να ανοίξουμε στις 7 Δεκεμβρίου»

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ την ίδια άποψη διατύπωσε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε στις 7 Δεκεμβρίου», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη, αναφερόμενη στη σταδιακή άρση του lockdown.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορωνοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί, εξήγησε. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας «και σίγουρα 10 ημέρες», συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι το ασφαλές θα είναι να πέσουν περίπου στα 500 τα ημερήσια κρούσματα και σε διψήφιο αριθμό οι διασωληνωμένοι.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η κ. Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές, σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες.

Αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό, το πρόβλημα εστιάζεται στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να μεταφέρουν τα παιδιά από και προς το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής που τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μικρή και σταδιακή μείωση που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα, συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.   Ακόμη, υπογράμμισε ότι το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ:

Τον Ιανουάριο τα σχολεία   Άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο πρότεινε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, ενώ επεσήμανε ότι βασικό θα είναι να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και τεστ για κορωνοϊό.

Ο Δεκέμβριος πρέπει να είναι ο μήνας που θα λυθούν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τηλεκπαίδευση, συμπλήρωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Τσούχλος δήλωσε ότι την Πέμπτη οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Αναφερόμενος στα κρούσματα στη σχολική κοινότητα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 5.000 μολύνσεις σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κρούσματος. Μάλιστα, είναι πολλές οι απώλειες καθηγητών.

Τέλος, ο κ. Τσούχλος αναφέρθηκε σε καταγγελία για την Ειδική Αγωγή στο Περιστέρι, όπου, δήλωσε, το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει νοσηλευτικό προσωπικό παρότι οι μαθητές λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, δεν υπάρχει αίθουσα COVID, και επιπλέον τα δρομολόγια γίνονται με πληρότητα 100%.

Πηγή: www.lifo.gr