ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου 2022 στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού θα πραγματοποιηθούν η εκδήλωση «Snow Leopard Day 2022». Σχετική συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του, ο κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε τα εξής:

«Το προσεχές Σαββατοκύριακο, 19 και 20 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού η εκδήλωση “Snow Leopard Day”. Είναι η εκδήλωση για τη διάσωση της λεοπάρδαλης του χιονιού, ένα είδος ζώου προς εξαφάνιση, για το οποίο γίνονται εκδηλώσεις σε 12 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η εκδήλωση αυτή ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί πριν ένα μήνα, αλλά λόγω του θλιβερού συμβάντος με την απώλεια των τριών ορειβατών που ήταν μέλη αυτής της ομάδας ορειβατικού σκι, μετατέθηκε για το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου.

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι απλά μια συνάντηση που βοηθάει τον κόσμο του ορειβατικού σκι να γνωρίσει τα βουνά και τις περιοχές της Ελλάδος. Έχει διεθνή αναγνώριση και για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιλέχθηκε η περιοχή της Δράμας και του Χιονοδρομικού Κέντρου του Βώλακα, μιας και έτσι φέτος που είναι κλειστό το Χιονοδρομικό, μας δίνει τη δυνατότητα να ακουστούμε προς τα έξω. Εμείς από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε αυτή την προσπάθεια και σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, την Τοπική Κοινότητα Βώλακα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Βώλακα και τον Χιονοδρομικό Όμιλο του Βώλακα, προσπαθούμε να διοργανώσουμε κάτι ξεχωριστό.

Οι πρώτοι άνθρωποι, οι οργανωτές, θα έρθουν από την Πέμπτη στον Βώλακα. Την Παρασκευή θα γίνουν οι εγγραφές για τους συμμετέχοντες στη γραμματεία που θα είναι στην Κοινότητα του Βώλακα, οι οποίοι ξεπερνούν τα 200 άτομα, με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα. Το Σάββατο το πρωί θα ανέβουν στο Φαλακρό, όπου εκεί θα τους περιμένει και ένα κέρασμα, με βωλακιώτικο τσάι, από τους ανθρώπους του Χιονοδρομικού Ομίλου του Βώλακα, οι οποίοι πραγματικά αυτό το διάστημα που διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση, έχουν δείξει μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής ζεστασιά και έχουν αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση με πολύ μεράκι. Το Σάββατο το βράδυ, γύρω στις 7 η ώρα, θα υπάρξουν εστίες με φωτιές από τους ανθρώπους και του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Χιονοδρομικού Ομίλου και της Τοπικής Κοινότητας και θα υπάρχουν κάποιες δράσεις, όπως τα παραδοσιακά τραγούδια από γυναίκες του συλλόγου, οι Βωλακιώτες θα ψήσουν να ντόπια λουκάνικα και σε συνεργασία με ένα οινοποιείο θα προσφερθεί και κρασί από την πλούσια παραγωγή που έχει ο τόπος μας. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός είναι επίσης ότι υπάρχει και η έκθεση φωτογραφίας του συμπολίτη μας Δημήτρη Κατραντζή, ο οποίος έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς τα έργα του και θα κοσμούν την Κοινότητα Βώλακα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όπου θα υπάρχει και υλικό σε προτζέκτορες και θα προβάλλεται σε βίντεο το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού, όταν ήταν βέβαια στις εποχές που ήταν σε λειτουργία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την προσπάθειά μας. Να πως ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι κοντά μας και η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, με την οποία έχουμε έρθει σε επικοινωνία από καιρό. Ήταν στο πρόγραμμά της να έρθει στην πρώτη εκδήλωση και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, μας υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά μας σε αυτή την εκδήλωση.

Αυτή η εκδήλωση είναι και η απαρχή για το νέο ξεκίνημα που θέλουμε να δώσουμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Ένα ξεκίνημα που θα είναι καθαρό, όπου θα είναι τακτοποιημένες όλες οι αυθαιρεσίες και βλέπουμε την επόμενη ημέρα με ένα άλλο μάτι και σε συνεργασία όλοι οι φορείς –αυτό το ομαδικό πνεύμα που έχουμε προσπαθήσει να επιβάλλουμε- θα καταφέρουμε όσο γίνεται καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο μας».