Τον τελευταίο καιρό, λόγω της παρατεταμένης περιόδου βροχόπτωσης, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές καλλιέργειες. Ο Βουλευτής – ΝΔ. κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή του Λεκανοπεδίου του Κάτω Νευροκοπίου με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Μακεδονομάχο Άρμεν Κούπτσιο, ήρθε σε επαφή με πολλούς παραγωγούς και έγινε κοινωνός του προβλήματος ιδίοις όμμασι, αναφορικά με τα προβλήματα στην καλλιέργεια πατάτας και φασολιών.

Επικοινώνησε τηλεφωνικά αμέσως με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Καβάλα κα Ρένα Κατσικέρη, αναφέροντάς τους το πρόβλημα και ζητώντας να επιληφθούν του θέματος των αυτοψιών στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Το ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα είναι διαρκές και σε πρώτη προτεραιότητα από μέρους του κ. Μπλούχου, στον οποίο αναφέρθηκαν και όλα τα προβλήματα που πηγάζουν από τις ανάγκες του εκσυγχρονισμού αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου, ιδιαίτερα δε για το Κανάλι της Πότουκας.