Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΣΤΑΪΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ Γ. ΜΠΥΡΟ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ:

 

  • Η επιλογή μου από τον Γ. Μπύρο λόγω της κοινής φιλοσοφία μας
  • Στη δύναμη και στις λεπτομέρειες ο πρωταθλητής
  • Αυξήθηκε ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας

 

 

Ο προπονητής της Δόξας κ. Στάικος Βεργέτης μίλησε ανοιχτά για πρώτη φορά για όλα τα στοιχεία της παρουσίας του και τις προϋποθέσεις για να έχει η ομάδα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έτσι απάντησε χωρίς υπεκφυγές σε όλα ερωτήματά μας και έδωσε το «στίγμα» για το διεκδικητικό πλάνο.

Ερώτηση: Η επιλογή σας από τον Γιάννη Μπύρο πού κρίθηκε;

Απάντηση: Είχαμε μια ανοιχτή πολύωρη συνάντηση και πιστεύω ότι η κοινή φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο ήταν ο καθοριστικός παράγων για την επιλογή. Είναι χαρά και τιμή που βρίσκομαι στην ιστορική Δόξα και συνεργάζομαι με τον κ. Μπύρο, ο οποίος λειτουργεί άψογα. Έχουμε λειτουργία ανώτερης κατηγορίας.

Ερώτηση: Στόχοι και πώς θα επιτευχθούν για το νέο πρωτάθλημα;

Απάντηση: Εγώ και οι συνεργάτες μου ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πλάνο προετοιμασίας και μπορώ να πω ότι αυξήθηκε ο βαθμός ετοιμότητας. Διαθέτουμε άξιους και ικανούς παίκτες με εμπειρία και φιλοδοξία, θα έχουμε πρωταγωνιστική παρουσία και θα κριθούν πολλά στις μικρολεπτομέρειες.

Ερώτηση: Ποιες ομάδες βλέπετε για άνοδο και πού θα κριθεί αυτή;

Απάντηση: Υπάρχουν αξιόλογες ομάδες όπως η Παναχαϊκή, ο Ηρακλής και η Κέρκυρα. Βλέπω Κισσαμικό, Βόλο και Τρίκαλα στο γκρουπ των διεκδικητών. Θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Η δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες θα κρίνει πολλά. Επιμένω στην επιστημονική προσέγγιση του αθλητή με τα εργομετρικά, γιατί είναι άνθρωπος και όχι μηχάνημα.

Ερώτηση: Ο αποκλεισμός στο κύπελλο επηρέασε τα αποδυτήρια;

Απάντηση: Δεν μένουμε σε ένα αρνητικό γεγονός. Ότι μας πλήγωσε το νιώσαμε, το ξέρουμε, και εκεί πάνω αυξήσαμε ρυθμό και κτίσαμε με νέα στοιχεία, γιατί τώρα αν παίζαμε κύπελλο, θα είχαμε άλλα στοιχεία. Στο ποδόσφαιρο η προοπτική και η παρουσία, αν δεν βασίζονται σε βάσεις, δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Στη Δόξα φέτος έχουμε παίκτες και ρόστερ με προοπτική που να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όποιες καταστάσεις προκύψουν. Ο κορμός της κάθε χρονιάς είναι η βάση, αν έρθει η μεγάλη άνοδος θα είναι το ιδεατό, αν όχι η ύπαρξη μιας 15αδας ποδοσφαιριστών – βάσης δίνει προοπτική του χρόνου. Εκεί πας στην υπέρβαση με 4-5 πιο ποιοτικούς παίκτες και έχεις ως αποτέλεσμα ένα αξιόλογο σύνολο.

Ερώτηση: Το μήνυμά σας στους φιλάθλους;

Απάντηση: Όλα ξεκινούν από την λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος, η οποία είναι άριστη, οπότε οι προσδοκίες είναι αναμενόμενες. Το βέβαιο είναι ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και μαχητικοί με πλάνο, σχέδιο, όραμα.

Ερώτηση: Η ζωή στη Δράμα;

Απάντηση: Η αποδοχή μου από τον κόσμο είναι συσχετισμένη με την αγάπη του κόσμου για την ομάδα. το ζω καθημερινά και το αντιλαμβάνομαι ότι η Δόξα στη Δράμα είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα.