ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Εμπόρων Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας εκφράζει τη στήριξή της στους επαγγελματίες στον κλάδο της εστίασης, που βρίσκονται στο φάσμα της οικονομικής καταστροφής, μιας και ο κλάδος είναι ήδη έξι μήνες κλειστός.

Τα χρέη συσσωρεύονται, οι καθημερινές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους διογκώνονται, τα «λουκέτα» έρχονται πιο κοντά. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστια ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Η παντελής έλλειψη μέτρων ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και τα οριζόντια μέτρα που πήρε στην οικονομία είναι ελλιπέστατα. Ο υπουργός ανάπτυξης να αφήσει τις ειρωνείες προς τους συναδέλφους που καταστρέφονται και να καλύψει τώρα τις οξυμένες ανάγκες του κλάδου. Η κυβέρνηση τώρα να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Η απάντηση στη σκληρή μας καθημερινότητα είναι η συλλογική, οργανωμένη σύγκρουση με τις πολιτικές που μας αφανίζουν. Καλούμε σε ένταση του αγώνα για:

-Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

-Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

-Ο τρέχον κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

-Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

-Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

-Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

-Τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.