Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για τον θάνατο της μικρής Μαλένας – Στοιχεία για τα όσα περιέχουν τα τρία βίντεο που είχε τραβήξει η μητέρα με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τη σκοτεινή υπόθεση της Πάτρας. Την Κυριακή τελέστηκε το μνημόσυνο των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα, με αφορμή το γεγονός ότι πέρασαν 40 μέρες από τότε που πέθανε και το τελευταίο παιδί, η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Στο μνημόσυνο βρίσκονταν και δυνάμεις της αστυνομίας Πατρών προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενο επεισόδιο εξ αφορμής αντιδράσεων και απειλών που ισχυρίζεται ότι δέχεται η μητέρα.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα αποκάλυψε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” πως της έστειλε μία ομάδα ατόμων μήνυμα που της έλεγαν ότι θα τη σκοτώσουν.

Οι αμυχές στη μύτη της Μαλένας

Παράλληλα στο φως έρχονται νέα στοιχεία για τον θάνατο της μικρής Μαλένας.

Μια φωτογραφία – ντοκουμέντο μετά τον θάνατο του παιδιού αποδεικνύει ότι έφερε εκδορές στη μύτη του, οι οποίες είχαν προκληθεί όταν ήταν ακόμα εν ζωή.

Ο ιατροδικαστής Λέων Γρηγοριάδης δηλώνει πως πρέπει να επαναξιολογηθούν οι εκδορές στη μύτη του παιδιού. “Μπορεί οι εκδορές να έχουν προκληθεί από το ίδιο το παιδί για διάφορους λόγους. Ένας ιατροδικαστής μπορεί να καταλάβει πότε έχει γίνει η εκδορά”, δηλώνει ο ίδιος.

Πάντως, η επιτροπή που αξιολογεί ξανά τα αίτια θανάτου του παιδιού θα δει φωτογραφίες και από όταν το παιδί ήταν ζωντανό αλλά και μετά τον θάνατό του.

Η μητέρα απαντά πως οι εκδορές έχουν γίνει από το ίδιο το παιδί: “Αυτές οι αμυχές ήταν τόσο μικρές που ήταν ή από τα νύχια της ή από κάποιο παραμύθι, καθώς πέταγε τα χέρια της από τις κρίσεις νεύρων και τα φάρμακα που της έδιναν. Μπορεί όμως να τις κάναμε και εμείς σε μία κίνηση στο μπάνιο. Είναι τόσο μικρές και επιφανειακές… ”

fvto

Υπενθυμίζεται πως η ιατροδικαστική έκθεση δεν κάνει λόγο για τις αμυχές στη μύτη του κοριτσιού.

Τι δείχνουν τα βίντεο με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας

Η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα όσα περιέχουν τα τρία βίντεο που είχε τραβήξει η μητέρα με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας.

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί κατόπιν εντολής του προϊστάμενου της ΜΕΘ στη μητέρα, καθώς ήθελε να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Στα βίντεο η μικρή Τζωρτζίνα είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όταν η μητέρα συνειδητοποιεί πως έχουν ανέβει πολύ οι παλμοί της καρδιάς της. Μάλιστα, το μηχάνημα που παρακολουθεί την καρδιά του κοριτσιού καταγράφει πάνω από 160 παλμούς.

Η μητέρα στο βίντεο δείχνει και το μηχάνημα αλλά και το παιδί, το οποίο είναι σχεδόν ακίνητο όσο ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς. Ξαφνικά, όμως, “βυθίζονται” οι παλμοί αλλά και το οξυγόνο του παιδιού και εκείνο έχει σπασμούς. Τότε η μητέρα βάζει μόνη της μάσκα οξυγόνου στο παιδί.

Μετά από τρία λεπτά έρχεται στο δωμάτιο μία νοσοκόμα που λέει ότι όλοι οι γιατροί είναι ενημερωμένοι και η μητέρα λέει να έρθουν γρήγορα. Στη συνέχεια έρχονται και οι γιατροί που παλεύουν να κρατήσουν το παιδί στη ζωή.

Σε επόμενο βίντεο, οι γιατροί κάνουν χρήση του απινιδωτή, καθώς οι παλμοί του παιδιού ήταν πολύ χαμηλοί.

Πηγή: thetoc.gr