Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2022, ψηφίστηκαν δύο θέματα σχετικά με τη φετινή Ονειρούπολη, ενώ στο πλαίσιο της συζήτησης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Τάσσου ενημέρωσε το σώμα για την πορεία των διαδικασιών και για λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως η φετινή Ονειρούπολη θα διαρκέσει από τις 4 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Όπως είπε ο κ. Τάσσου, η φετινή Ονειρούπολη θα είναι αφιερωμένη στην ειρήνη. Στο πλαίσιο αυτό, ένα μικρό κορίτσι, η Ειρήνη, θα επιλέξει να περάσει τα Χριστούγεννα στη Δράμα και στην Ονειρούπολη και στο τέλος της διοργάνωσης θα φύγει για να στείλει το μήνυμά της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Πάνω σε αυτή τη θεματική, συνέχισε ο κ. Τάσσου, θα είναι στημένη η Ονειρούπολη σε επίπεδο κατασκευών και γραφιστικών.

Από εκεί και πέρα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ανέφερε πως έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τον εργολάβο για να υποδεχτεί ο δημοτικός κήπος τις κατασκευές, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού (σπιτάκια) σε συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης, έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον συντονιστή – διακοσμητή, ενώ μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η εγκατάσταση των οικίσκων στην Ονειρούπολη.

Σχετικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ο κ. Τάσσου είπε πως η διαπαραταξιακή – οργανωτική επιτροπή κατέληξε στη διοργάνωση τριών «μεγάλων» συναυλιών, η μία εκ των οποίων θα είναι στην έναρξη και οι άλλες δύο τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, ανάλογα βέβαια και με τη διαθεσιμότητα καλλιτεχνών. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δύο παιδικά θέατρα, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα θα γεμίσει με τοπικά σχήματα και καλλιτέχνες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το σώμα αποφάσισε ομόφωνα, με επιμέρους επιφυλάξεις και παρατηρήσεις από πλευράς παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τη δεύτερη κατανομή δαπανών για την πραγματοποίηση της Ονειρούπολης. Το συνολικό ποσό αυτής της κατανομής αφορά 223.260 ευρώ.

Μέσα από την κατανομή προκύπτουν και οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης και θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για τους επισκέπτες. Αυτές είναι: «Το σπίτι του Άι Βασίλη», «Το ταχυδρομείο του Άι Βασίλη», «Ζωγραφική προσώπου», «Σπίτι του παραμυθιού», «Το ραδιόφωνο της Ονειρούπολης», «Το σαπωνοποιείο του Άι Βασίλη», «Το Ξυλουργείο του Άι Βασίλη».

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιχνιδιών στην Ονειρούπολη. Τα έσοδα του Δήμου από την παραχώρηση του χώρου για τα παιχνίδια θα είναι 102.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο συζήτησης των θεμάτων για την Ονειρούπολη καταγράφηκε γενικότερα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις για την ενεργή συμμετοχή εκπροσώπων παρατάξεων στη διαπαραταξιακή – οργανωτική επιτροπή και για τον τρόπο λειτουργίας της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν επιμέρους διαφωνίες σε διάθεση ποσών για συγκεκριμένες υπηρεσίες, τελικά ψήφισαν θετικά το σύνολο του θέματος, επιλέγοντας να καταγραφούν επισημάνσεις και επιφυλάξεις, και όχι αρνητικά.