ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 12 ΚΑΙ 13 ΜΑΪΟΥ Η ΔΡΑΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

  • Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στη χώρα παρουσία υψηλών προσκεκλημένων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Στ. Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας: «Στην κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε η Συνέλευση της Δράμας είναι μια κομβική Συνέλευση για την επιχειρηματικότητα και την επιμελητηριακή κοινότητα»
  • Θ. Ρεπάκης, Μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος τύπου για τα θέματα του Επιμελητηρίου: «Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Δράμα να προβληθεί και ο τόπος και οι επιχειρήσεις του»
  • Απόλυτη δικαίωση των προσπαθειών του Επιμελητηρίου της Δράμας και αναγνώριση της δυναμικής του παρουσίας στα επιχειρηματικά δρώμενα η πραγματοποίηση της Γ.Σ. της Κ.Ε.Ε.Ε. στη Δράμα
  • Συνολικά πάνω από 350 επισκέπτες θα παραβρεθούν το ερχόμενο τριήμερο στη Δράμα

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 12 και 13 Μαΐου 2017 στη Δράμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Η απόφαση της ΚΕΕΕ να διοργανώσει στην Δράμα την εαρινή συνέλευση του 2017 δικαίωσε απόλυτα τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου της Δράμας και αναγνώρισε την δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου στα επιχειρηματικά δρώμενα.

Οι 118 Πρόεδροι και εκπρόσωποι των 59 Επιμελητηρίων της χώρας έρχονται στην Δράμα μαζί με στελέχη και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, να παραστούν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Ταυτόχρονα έχουν κληθεί και θα παραστούν τα αρμόδια Υπουργεία με Γενικούς ή Ειδικούς Γραμματείς, όπως και οι επικεφαλής θεσμών της Περιφέρειας και οι τοπικές αρχές. Επίσης έχουν προσκληθεί Επιμελητήρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και εταίροι του Επιμελητηρίου Δράμας από τον Σύνδεσμο Συνοριακών Περιοχών της Ευρώπης. Θα παραστεί επίσης εκπρόσωπος των Ευρωεπιμελητηρίων (Eurochambers), ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν Ευρωβουλευτές, ο εκπρόσωπος του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο εκπρόσωπος του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Συνολικά μαζί με τους υπαλλήλους, στελέχη και επίσημους προσκεκλημένους οι παρουσίες στην Γενική Συνέλευση στην Δράμα θα ξεπεράσουν τα 350 άτομα.

Για την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Δράμα, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης και το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος τύπου για τα θέματα του Επιμελητηρίου κ. Θανάσης Ρεπάκης.

 

«Για πρώτη φορά όλη η επιμελητηριακή κοινότητα στη Δράμα»

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., χαρακτήρισε την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε., ως «πολύ μεγάλο γεγονός» και ανέφερε: «Θα είμαστε φιλοξενών Επιμελητήριο στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία του Επιμελητηρίου Δράμας. Στα 100 χρόνια περίπου παρουσίας του, το Επιμελητήριο είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώνεται όλη η επιμελητηριακή κοινότητα στην περιοχή μας, στη Δράμα. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το φορέα μας να έχουμε εδώ στη Δράμα τους 118 Προέδρους και μέλη της Γ.Σ., που είναι από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο όλα τα Επιμελητήρια. Να έχουμε επίσης επίσημους προσκεκλημένους σε επίπεδο χώρας, τόσο από τα αρμόδια Υπουργεία (Ειδικούς Γραμματείς και Γενικούς Γραμματείς). Έχουμε προσκαλέσει και θα παραστούν επίσης ευρωπαϊκά Επιμελητήρια, ευρωπαϊκοί φορείς και θεσμοί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι αποδέχτηκε περίπου το 100% των Επιμελητηρίων της χώρας να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της Δράμας. Είναι επίσης σημαντικό ότι αποδέχτηκαν και τα ευρωπαϊκά Επιμελητήρια, όπως το φίλο Επιμελητήριο του Ρένγκενσμπουργκ από τη Βαυαρία της Γερμανίας, ο Σύνδεσμος Συνοριακών Περιοχών της Ευρώπης και η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου στην οποία συμμετέχουμε κι εμείς με αιρετή θέση.

Η θεματολογία της Γενικής Συνέλευσης καθορίζεται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αφορούν την κατάσταση της οικονομίας της χώρας και όχι μόνο, την επιχειρηματικότητα, τα προβλήματα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα και φυσικά και ζητήματα που αφορούν τον Επιμελητηριακό θεσμό.

Αυτό στο οποίο όμως θέλω να σταθώ ιδιαίτερα είναι ότι στη συγκεκριμένη στιγμή, στην κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε, και ειδικά με τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί το προηγούμενο διάστημα, η Συνέλευση της Δράμας είναι μια κομβική Συνέλευση για την επιχειρηματικότητα και την επιμελητηριακή κοινότητα, διότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούμε να εφαρμόσουμε νέα μέτρα, τα οποία έχουμε μπροστά μας. Ήδη οι φορείς της Βορείου Ελλάδος, με ανοιχτή επιστολή τους προς όλους τους θεσμούς, ακόμη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούν να σταματήσουν οι κατασχέσεις των λογαριασμών των επιχειρήσεων. Διότι η ρευστότητα εξέλειψε από την αγορά. Επομένως μόνο με αυτό το παράδειγμα, η Γενική Συνέλευση θα κληθεί να πάρει και αποφάσεις και να βγάλει και τα αντίστοιχα ψηφίσματα.

Τέλος, το Επιμελητήριο Δράμας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο από τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια την οποία κάναμε για να πάρουμε τη Γενική Συνέλευση. Το Νοέμβριο του 2016 είχαμε υποβάλλει την αίτηση, είχαμε σκληρό ανταγωνισμό για το σε ποια περιοχή θα γίνει η Γενική Συνέλευση. Τα καταφέραμε, διότι έχουμε ένα Συμβούλιο το οποίο είναι αρραγές και ομόφωνο. Τα καταφέραμε, διότι έχουμε οικονομική αυτοτέλεια και επάρκεια. Τα καταφέραμε, διότι το διεκδικήσαμε και ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία μας.

Έχουμε την υποστήριξη πολλών χορηγών, επιχειρήσεων της Δράμας και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό. Είθισται σε αυτές τις Συνελεύσεις να υπάρχουν και οι αντίστοιχοι χορηγοί. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το Επιμελητήριο Δράμας, μέσα στην κρίση, να έχουμε τόσους πολλούς και αξιόλογους χορηγούς επιχειρηματίες, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια την οποία καταβάλουμε.

Το πρόγραμμα είναι Παρασκευή και Σάββατο και έχει δύο συνελεύσεις. Την μικρή της Παρασκευής και την μεγάλη, την ανοιχτή Γενική Συνέλευση, του Σαββάτου».

 

«Μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας»

 

Το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος τύπου για τα θέματα του Επιμελητηρίου κ. Θανάσης Ρεπάκης, στις δηλώσεις του, σημείωσε:

«Πέρα των αμιγών εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Δράμα να προβληθεί και ο τόπος και οι επιχειρήσεις του, καθώς πάνω από 400 σύνεδροι και συνοδοί θα παραβρεθούν στη Δράμα το ερχόμενο τριήμερο. Υπάρχει ένα οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων στα οινοποιεία του τόπου μας, στα αξιοθέατα, όπου όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα παραβρεθούν εδώ, και στην ουσία εκπροσωπούν στο πανελλήνιο το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας, αποτελούν πραγματικά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνουν καλοί πρεσβευτές της Δράμας. Η Δράμα έχει ανάγκη από ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να μιλήσουν θετικά για αυτήν, να την γνωρίσουν άνθρωποι οι οποίοι δεν την ξέρουν, να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα μας.

Νομίζω ότι αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει την κοινωνία της Δράμας, πέρα του προφανούς κύκλου εργασιών που θα παραχθεί για τις τοπικές επιχειρήσεις τις τρεις αυτές ημέρες, είναι και οι ευκαιρίες που ανοίγονται σε επιχειρηματίες τόσο σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων με ανθρώπους που δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας, προβολής και δημοσιότητας των προϊόντων τους.

Από τη θέση μου, ως μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας και υπεύθυνος για θέματα τύπου, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Στέφανο Γεωργιάδη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, ο οποίος πραγματικά και ψηλά στοχεύει και ξέρει να κυνηγάει στόχους και να τους πετυχαίνει και να τους αναδεικνύει. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας, είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη η οποία θα μείνει».

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης Γ.Σ. Κ.Ε.Ε.Ε.

 

Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος θα έχει τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 (HOTEL HYDRAMA)

17:30 – 18:00: Προσέλευση.

18:00 – 21:00:

– Έγκριση πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕ που πραγματοποιήθηκε στα

Τρίκαλα στις 11 & 12.11.2016.

– Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού (Έκθεσης Πεπραγμένων) της ΚΕΕ έτους 2016:

εισηγητής κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Ένωσης

Επιμελητηρίων.

– Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού της ΚΕΕ έτους 2016: εισηγητής κ. Γεώργιος

Χονδρογιάννης, Οικονομικός Επόπτης Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

– «Παρουσίαση πλαισίου ανταποδοτικών υπηρεσιών των Επιμελητηρίων προς τις

επιχειρήσεις-μέλη τους»: εισηγητής κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, Διευθυντής Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

– «Μεγάλα επενδυτικά έργα και οι επιπτώσεις τους στην τοπική κοινωνία»: παρουσίαση από την Bonatti-JP Avax.

– Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο: «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης και 2ης Ευκαιρίας Επιχειρήσεων (Early Warning)»: εισηγητής κ. Ηλίας Γεωργόπουλος, Project Manager του έργου και Επιστημονικό Στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

– Τοποθετήσεις Προέδρων και μελών Γενικής Συνέλευσης.

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 (HOTEL KOUROS)

09:30 – 10:00: Προσέλευση.

10:00 – 14:00:

– Καλωσόρισμα Προέδρου Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανου Γεωργιάδη.

– Ενημέρωση για την Επιμελητηριακή Νομοθεσία – Εκλογές Επιμελητηρίων – ΓΕΜΗ & ΥΜΣ: κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

– «Προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης»: ομιλητής κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

– Χαιρετισμοί Επισήμων.

– Τοποθετήσεις Προέδρων και μελών Γενικής Συνέλευσης.