Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποιεί σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή, ο κ. Στεφανής επισκέφτηκε το “Μαρμάρινο Σπίτι” στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο, με χρηματοδότηση του Δραμινού ευπατρίδη κ. Άρη Θεοδωρίδη, μετατρέπεται σε μουσείο φωτογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δραμινός εφοπλιστής κ. Θεοδωρίδης έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δη τον Υφυπουργό κ. Στεφανή. Άλλωστε, πρόσφατα, η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, εμπνευστής και ιδρυτής της οποίας είναι ο κ. Θεοδωρίδης, προχώρησε σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία χώρου προβολής της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα, στην περιοχή του Φλοίσβου του Παλαιού Φαλήρου. Επίσης, η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ μέσω δωρεάς αποκατέστησε την ιστορική οικία του Παύλου Μελά, συνεργαζόμενη και πάλι με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Στεφανή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας παρίσταντο, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Οι λόγοι της παρουσίας του κ. Στεφανή στη Δράμα προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι, καθώς η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας δεν προαναγγέλθηκε από κανέναν τοπικό φορέα. Ενδεχομένως αργότερα σήμερα ή τις επόμενες ημέρες, με αναρτήσεις στο facebook ή με δελτία τύπου, ο Βουλευτής κ. Μπλούχος και Δήμαρχος κ. Μαμσάκος να διευκρινίσουν τους λόγους επίσκεψης του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Σενάρια για παραχωρήσεις στρατιωτικών χώρων σε τοπικούς φορείς

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκτιμάται πως η παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στην περιοχή σχετίζονται με παραχωρήσεις χώρων που ανήκουν στις στρατιωτικές δυνάμεις σε φορείς της Δράμας για αξιοποίησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν αναπτυχθεί σενάρια ότι το νέο Κολυμβητήριο της Δράμας, την κατασκευή του οποίου επιθυμεί να χρηματοδοτήσει ο κ. Θεοδωρίδης, θα κατασκευαστεί στο αγρόκτημα Χωριστής, στην έξοδο προς Καβάλα. Ο λόγος για την περιοχή (απέναντι από γνωστό σούπερ μάρκετ) όπου υπάρχουν παλιές εγκαταστάσεις του στρατού, οι οποίες, σε ένα πιθανό σενάριο, μπορούν να παραχωρηθούν για να εξασφαλιστεί ο χώρος για τη δημιουργία του νέου Κολυμβητηρίου.

Ενδιαφέρον για παραχώρηση στρατιωτικής εγκατάστασης έχει εκδηλωθεί και από την ΔΕΚΠΟΤΑ όσον αφορά τον χώρο του ΚΙΧΝΕ, ενώ η περίπτωση του στρατοπέδου “Ανδρικάκη” δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία, καθώς ιδιοκτήτης του χώρου είναι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.