ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ

 

Νέοι πρόσφυγες από την Ουκρανία έφτασαν με ασφάλεια στη Δράμα, αναγκαζόμενες να φύγουν από την εμπόλεμη χώρα τους. Οι 3 γυναίκες, με τα 5 παιδιά τους, όλα κορίτσια, ηλικίας από 6 έως 15 ετών, φιλοξενούνται πλέον σε σπίτι συγγενή της μίας εξ αυτών στη Δράμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ακόμη 2 γυναίκες από την Ουκρανία, με ένα μικρό κοριτσάκι, είχαν φτάσει στη Δράμα για να φιλοξενηθούν από συγγενικά τους πρόσωπα που ζουν εδώ.

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, οι 3 γυναίκες από την Ουκρανία, συνοδευόμενες από τους συγγενείς της μίας εξ αυτών, επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, για να εξεταστούν ποιες δυνατότητες βοήθειας υπάρχουν από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα. Όπως ανέφεραν, στο πλαίσιο της συζήτησης, αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου αρχικά να εγκαταλείψουν την Οδησσό, μαζί με τα παιδιά τους, μεταβαίνοντας σε άλλη περιοχή της Ουκρανίας, όμως αφότου οι συνθήκες χειροτέρεψαν και ηχούσαν σειρήνες, τότε πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν οδικώς για την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Δράμα. Μάλιστα, το ταξίδι αυτό έγινε χωρίς τους συζύγους τους, οι οποίοι έμειναν στην Ουκρανία λόγω της επιστράτευσης.