ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

  • Νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ο Αρχιτέκτονας Μ. Παπαδόπουλος

 

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας με αντικείμενο την εκλογή των νέων Προεδρείων στη Διοικούσα Επιτροπή και στην Αντιπροσωπεία του Οργανισμού.

Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ιδιαίτερα ομαλά, σε κλίμα ευρύτερης συναίνεσης, που επιβεβαιώθηκε και με την αυξημένη αποδοχή των υποψηφίων μελών των νέων Προεδρείων.

Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, συγκροτήθηκαν τα Προεδρεία Διοικούσας Επιτροπής και Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας ως εξής:

Προεδρείο Διοικούσας Επιτροπής

Πρόεδρος: Μιχάλης Παπαδόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Αντιπρόεδρος: Κώστας Παράσχου, Πολιτικός Μηχανικός

Γενικός Γραμματέας: Απόστολος Παυλίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Προεδρείο Αντιπροσωπείας

Πρόεδρος: Δημήτρης Κυριαζίδης, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Νάστος, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περ. Ανάπτυξης

Γενικός Γραμματέας: Γιώτα Συμεωνίδου, Πολιτικός Μηχανικός

Σε σύντομη δήλωσή του μετά το πέρας της διαδικασίας, ο νέος Πρόεδρος κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους συναδέλφους μηχανικούς για την εκλογή του και σημείωσε: «Πρόθεσή μας είναι όλες οι δράσεις της Διοικούσας, πέραν των άλλων, να είναι σε κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης, ανεξάρτητα από παρατάξεις. Στόχευσή μας είναι ένα ΤΕΕ “ανοικτό” σε όλους τους συναδέλφους σε Καβάλα και Δράμα καθώς και στις τοπικές μας κοινωνίες».

 

Το βιογραφικό του νέου Προέδρου

 

Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, είναι Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος, Master Συγκοινωνιακής Τεχνικής, ελεύθερος επαγγελματίας, με εμπειρία 37 ετών, μελετητής δημοσίων & ιδιωτικών έργων.

Διετέλεσε για πολλές θητείες Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας (Νομοί Καβάλας & Δράμας) καθώς και Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (επί προεδρίας του αείμνηστου Ντίνου Παναγιωτόπουλου). Υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών (Ελεύθερων Επαγγελματιών) Νομού Καβάλας. Υπήρξε επίσης για πολλά συναπτά έτη μέλος της Α’ & Β’ βάθμιας Ε.Π.Α.Ε. (Επιτροπή Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου) καθώς και μέλος του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού Περιβάλλοντος (Σ.Χ.Ο.Π.) Νομού Καβάλας, όπως και μέλος του ΣΥ ΠΟ ΘΑ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος (κατ’ επανάληψη πολλών ετών ) της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ – ΑΜ.. Υπήρξε Εκτιμητής Μηχανικός του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων Νομού Καβάλας, της Εμπορικής Τράπεζας & του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Διετέλεσε A’ Αντιπρόεδρος και Τεχνικός Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Καβάλας Α.Ε. (διαχείριση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ) της Ανατολικής Μακεδονίας.