Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

«Αδέρφια στα Λιπάσματα είμαστε μαζί σας, είμαστε ψυχή από την ψυχή σας»,στέλναμε το μήνυμα της αλληλεγγύης από την πλατεία της Δράμας, τη μέρα της Πρωτομαγιάς και σήμερα, μαζί σας, θρηνούμε την απώλεια του παλικαριού, του τριαντάχρονου συναδέλφου, που δε γύρισε σπίτι από το μεροκάματο. Μπήκε στη μεγάλη μακάβρια λίστα των θυσιασμένων παιδιών της εργατικής τάξης στο βωμό της όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Στη Δράμα ολοένα και πιο συχνά θρηνούμε νεκρούς εργάτες στα λατομεία και στα εργοστάσια μαρμάρων. Ίδιος ο πόνος στα λατομεία – ίδιος στα Λιπάσματα… Ίδια η αγωνία. Ίδια η οργή.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας εκφράζουμε τον βαθύ μας πόνο και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του συναδέλφου και σε όλους τους συναδέλφους του στα Λιπάσματα.

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική ασυδοσία, που με την ανοχή της κυβέρνησης και αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους για τις ομαδικές απολύσεις, έχει πετάξει από το εργοστάσιο έμπειρο δυναμικό, με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Έχει επιβάλει το καθεστώς της εργολαβοποίησης, διαμορφώνει συνθήκες γαλέρας, με την εντατικοποίηση της δουλειάς αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, συγκαλύπτει εργατικά ατυχήματα.

Βαριά η ευθύνη και των κυβερνήσεων που στο πλαίσιο της «επενδυτικής ελευθερίας» αφήνουν την εργοδοσία των Λιπασμάτων ασύδοτη αυξάνοντας τους κινδύνους για ανθρώπους και περιβάλλον.

Συνάδελφοι, στα δικά μας χέρια να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας, της υγείας μας, της ακεραιότητάς μας μέσα από Σωματεία, που νοιάζονται και παλεύουν για τους εργάτες, όχι στηρίγματα της εργοδοσίας.

Απαιτούμε να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, να γίνουν έλεγχοι και να επιβληθούν μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, που θα διασφαλίζουν την ασφάλειά μας στους τόπους δουλειάς και πως θα γυρίζουμε μετά το μεροκάματο γεροί στα σπίτια μας.

Δε θα αφήσουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα να περάσει έτσι!

Δεν θα ανεχθούμε άλλες θυσίες εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας της εργοδοσίας!

ΤΟ Δ.Σ.