Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας καταγγέλλει τις, εκδικητικού χαρακτήρα, απολύσεις 24ων εργαζομένων στα πετρέλαια (ανάμεσα τους και τα 7 μέλη του Δ.Σ. του επιχειρησιακού Σωματείου) από την εργοδοσία της ENERGEAN.

Η εταιρεία κλιμακώνει την επίθεση που ξεδίπλωσε όλο το προηγούμενο διάστημα και την προσπάθεια τρομοκράτησης και διαίρεσης των εργαζομένων. Με τα προσχήματα που επικαλείται επιχειρεί να καλύψει το κύριο: τα σχέδια και οι στόχοι της κερδοφορίας της απαιτούνε στρωμένο έδαφος με απολύσεις, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, με εντατικοποίηση, με υπονόμευση των συνθηκών υγιεινής, ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος. Απαιτούνε εργαζόμενους στοιχισμένους στους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανοργάνωτους, με ανύπαρκτα συνδικαλιστικά δικαιώματα και να δεχθούν να επιστρέψουν στην δουλειά τους σε συνθήκες πραγματικής γαλέρας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις απολύσεις, να συμπαρασταθούν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές των πετρελαίων! Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Απαντάμε με οργάνωση στα σωματεία μας σε κάθε χώρο δουλειάς!

Να μην περάσουν οι απολύσεις στα πετρέλαια!

 

ΤΟ Δ.Σ.