Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων χαιρετίζει τους εκατοντάδες υγειονομικούς, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους και νέες που συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν τα σωματεία εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, συλλαλητήριο στο οποίο καλούσε και το σωματείο μας.

Βασικό αίτημα ήταν η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, και λοιπό προσωπικό και η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η επιτυχία και η μαζικότητα του συλλαλητηρίου ενόχλησε την Κυβέρνηση η οποία μέσω των εκπροσώπων της στο Νομό (Διοικήτρια Νοσοκομείου, κυβερνητικός Βουλευτής) προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, να μας πείσει ότι έχει ενισχυθεί το Νοσοκομείο.

Όμως η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και δεν κρύβεται…

Στο Νοσοκομείο εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια κενά σε ιατρικό προσωπικό, 93 μόνιμοι και ειδικευόμενοι γιατροί από τους 181 που απαιτούνται, 50% στελέχωση, το ίδιο ποσοστό στο υγειονομικό και λοιπό προσωπικό. Τα τεράστια κενά προσπαθούν να καλύψουν με συγχωνεύσεις κλινικών και μετακινήσεις προσωπικού από άλλες δομές υγείας, αποδυναμώνοντας τη λειτουργία τους.

Με έγγραφο της η 4η ΥΠΕ ζητά από τους Διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής, ανάμεσά τους και το νοσοκομείο Δράμας, για να μπορέσουν να καλύψουν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν σε αναισθησιολόγους «να καθορίσουν 8 γιατρούς που θα εκπαιδευτούν στην επείγουσα διασωλήνωση, ώστε να είναι σε θέση να προβούν σε διασωλήνωση επείγοντος περιστατικού!!!». Ούτε baristas για τον καφέ espresso τέτοια ταχύρυθμη εκπαίδευση.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την λεκτική επίθεση που δέχτηκαν οι Πρόεδροι των υγειονομικών σωματείων που ήταν οι κύριοι ομιλητές του συλλαλητηρίου, από μια μικρή ομάδα φασιστοειδών, που προσπάθησαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο. Δεν τους πέρασε. Απομονώθηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, της εκάστοτε Κυβέρνησης. Στόχος τους αποτελεί το οργανωμένο εργατικό κίνημα και χρειάζεται να απομονωθούν από κάθε εργαζόμενο.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους άλλους φορείς, τον λαό του Νομού να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, να διεκδικήσουμε:

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Γ. Νοσοκομείο Δράμας και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Κάλυψη όλων των κενών.

-Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή άμεσα στη δουλειά τους.

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

-Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία και στρατόπεδα.

-Δωρεάν όλων των ειδών τα test για τους εργαζόμενους.

-Να διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.

-Μαζικούς εμβολιασμούς, με ουσιαστική επιστημονική ενημέρωση, προληπτικό ιατρικό έλεγχο και την απαραίτητη φαρμακοεπαγρύπνηση με την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του κράτους.