Όπως ίσως θα γνωρίζετε, η λειτουργία μιας επιχείρησης απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και φυσικά, χρήματα. Και όσο η επιχείρησή σας συνεχίζει να αναπτύσσεται οι απαιτήσεις -σε όλα τα επίπεδα- αυξάνονται.

Αν «πνίγεστε» σε τόνους δουλειάς που μειώνουν την αποτελεσματικότητά σας, αν αναλώνετε χρόνο σε χρονοβόρες εργασίες και αφήνετε πίσω άλλους σημαντικούς τομείς της επιχείρησής σας, τότε μάλλον έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεστε βοήθεια. Δεν είναι πια μυστικό – η λύση είναι μία Virtual Assistant η οποία μπορεί να σας βοηθήσει ουσιαστικά όποιο και αν είναι το μέγεθος της επιχείρησής σας, είτε έχετε μόνιμο προσωπικό, είτε εργάζεστε μόνοι.

Το επάγγελμα της Virtual Assistant είναι σχετικά καινούργιο στη χώρα μας. Παρ’ όλο που στην Ευρώπη και την Αμερική δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες, στην Ελλάδα είναι μετρημένες στα δάχτυλα και έχουν εκπαιδευτεί αποκλειστικά στο εξωτερικό.

Η ανάπτυξη του επαγγέλματος της virtual assistant την περίοδο του covid

Η καινούρια εργασιακή κατάσταση που επέφερε ο Covid δημιούργησε νέες ανάγκες, έφερε στο προσκήνιο νέα online εργαλεία που εξυπηρετούν υβριδικούς τρόπους εργασίας (δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως) και έδωσε την ευκαιρία σε νέα επαγγέλματα να αναπτυχθούν.

Πολλοί επαγγελματίες και επιχειρήσεις ξεκίνησαν να αναθέτουν εργασίες και project σε εξωτερικούς συνεργάτες που τους πρόσφεραν την ευελιξία που είχαν ανάγκη την περίοδο των lock down και της καραντίνας, χωρίς να τους δεσμεύουν σε μία εξαρτημένη εργασία.

Τότε «άνθισε» και το επάγγελμα της Virtual Assistant στην Ελλάδα. Της εξ’ αποστάσεως συνεργάτη σας η οποία θα διεκπεραιώσει για εσάς όλες εκείνες τις εργασίες που δεν έχετε τον χρόνο ή απλά δεν επιθυμείτε να κάνετε έτσι ώστε εσείς να αφοσιωθείτε στους τομείς της επιχείρησής σας που απαιτούν την παρουσία και την προσοχή σας.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συνεργαστούν με μία Virtual Assistant

Η συνεργασία λοιπόν, με μία VA είναι ένας πολύ καλός τρόπος ανάπτυξης για μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να υποστηρίξουν πολλούς μόνιμους υπαλλήλους, αλλά και για μεγαλύτερες που χρειάζονται ευελιξία έτσι ώστε να συνεχίσουν να είναι αποδοτικές και να αναπτύσσονται. Ακόμη και ένας ελεύθερος επαγγελματίας που εργάζεται μόνος του μπορεί να έχει τη δική του VA για κάποιες ώρες τον μήνα χωρίς να αυξήσει ιδιαίτερα τα λειτουργικά του έξοδα

Ποιες υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει μία Virtual Assistant

Οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει μια Virtual Assistant ποικίλουν ανάλογα με την εξειδίκευσή της. Κάποιες από αυτές είναι:

-Διαχείριση ημερολογίου και ραντεβού

-Διαχείριση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

-Δημιουργία και επεξεργασία εγγράφων

-Καταχώρηση δεδομένων

-Δημιουργία αναφορών

-Έρευνα

-Διόρθωση και επιμέλεια κειμένων

-Επικοινωνία με πελάτες και συνεργάτες

-Αποστολή και παρακολούθηση προσφορών

-Διοργάνωση εταιρικών events και εκδηλώσεων

-Προγραμματισμός και οργάνωση ταξιδιών

Κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της μοναδικές ανάγκες ανάλογα με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται αλλά και τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζει. Οι αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον και ειδικά στον online κόσμο είναι πολλές και απαιτούν εξατομικευμένες προσεγγίσεις για να μπορέσει η επιχείρηση να παραμείνει ανταγωνιστική.

Στη VAble η Ευδοξία Ζουμπουλίδου μπορεί να σας προσφέρει αυτές αλλά και αρκετές άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Ορισμένα παραδείγματα επιχειρήσεων στις οποίες μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της είναι δικηγόροι, μεσίτες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι/εθελοντικές οργανώσεις, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις ομορφιάς

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site www.vable.gr

Η έδρα της VAble είναι στην Καβάλα, Αβέρωφ 19, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2510226956, 6979330908, και email: [email protected]