Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Συνάδελφε/σα

Σε κάθε χώρο δουλειάς νιώθουμε στο πετσί μας την εξάντληση, την εκμετάλλευση, τους πετσοκομμένους μισθούς, τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας. Τα εξαντλητικά ωράρια και η καταπόνηση μας οδηγούν στο να μην έχουμε ζωή, να μην βλέπουμε τις οικογένειές μας!

Η ανάπτυξη, που όλο καμάρι διαλαλούν όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και η σημερινή κυβέρνηση, είναι το δικό μας σακάτεμα. Τα μεροκάματα μικραίνουν και τα εργοστάσια μεγαλώνουν.

Η εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων, που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή με τον νόμο Χατζηδάκη, μας έχουν οδηγήσει:

-Να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες.

-Να τρέμουμε μέσα στους χώρους δουλειάς, καθώς τα εργατικά ατυχήματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα τις περισσότερες φορές αδήλωτα.

-Να δουλεύουμε με 2μηνες, 3μηνες, 6μηνες συμβάσεις, με τον φόβο της απόλυσης.

-Να παίρνουμε κυριολεκτικά ψίχουλα την στιγμή, που παράγουμε πολλά περισσότερα.

-Να απολύονται μαζικά συνάδελφοι και συνδικαλιστές.

-Να νοσούμε με COVID και να μας λένε στις 4-5 μέρες «πάρε ντεπόν και έλα στην δουλειά» ή ακόμα χειρότερα ν’ αποκρύπτονται τα κρούσματα.

-Να στοιβαζόμαστε εν μέσω πανδημίας μέσα σε ακατάλληλους χώρους διαλείμματος, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Σε πολλούς χώρους δουλειάς υπάρχει τεράστια αναντιστοιχία ανάμεσα στον αριθμό εργαζομένων και στις τουαλέτες που υπάρχουν.

Συνάδελφοι, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί! Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε καλύτερα! Συνάδελφε/σα έχεις στα χέρια σου τη δύναμη!

Σε καλούμε να οργανωθείς στο σωματείο σου. Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας! Καθένας μόνος του είναι φτερό στον άνεμο. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή! Στον αγώνα για μισθούς που καλύπτουν τις ανάγκες μας. Έχουμε τα παραδείγματα των συναδέλφων μας στην E-food, στην COSCO, στα πετρέλαια Καβάλας.

Συμπορεύσου με το σωματείο σου, για να διεκδικήσουμε:

-Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

-7ωρο 5ημερο με αυξήσεις σε μισθούς.

-Μέσα προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, με τεχνικούς εργασίας και γιατρό εργασίας.

-Κανένα πετσόκομμα στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

-Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και του νόμου Χατζηδάκη.

-Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την απεργία.