Οι τιμές στην ενέργεια δεν θα πέσουν σύντομα, προειδοποίησε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα και αποκλείοντας το ενδεχόμενο η Γερμανία να διαχωρίσει τη θέση της από τους εταίρους όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συνέχεια στα μέτρα στήριξης

Πιο συγκεκριμένα, ο Όλαφ Σολτς, είπε στο πλαίσιο του «Διαλόγου με τους Πολίτες»: «Δεν θα είναι εύκολο. Οι τιμές δεν θα πέσουν σύντομα – αντιθέτως, αυτό το πρόβλημα θα υπάρχει για πολύ καιρό» και διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος θα συνεχιστούν. «Δεν θα αφεθεί κανείς αβοήθητος», τόνισε ο καγκελάριος.

Προσήλωση στη συμπόρευση με την ΕΕ

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας, ο κ. Σολτς δήλωσε προσηλωμένος στη συμπόρευση με εταίρους και συμμάχους. «Είναι πάρα πολύ σοβαρές αυτές οι στιγμές και μια κατάσταση όπου δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθος. Ένα λάθος σε αυτές τις συνθήκες θα ήταν τρομακτικό. Δεν υπάρχει για εμάς μοναχικός δρόμος», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του ασκείται για το θέμα, ο καγκελάριος δήλωσε ότι θέλει πάντα «να κρατάει τα πόδια του στη γη» και ότι δεν καθορίζουν τις αποφάσεις του οι τίτλοι των εφημερίδων ή οι δημοσκοπήσεις. «Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ