Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μέχρι το τέλος του 2021, το 44% των συνολικών κρουσμάτων κορονοϊού θα είναι παιδιά

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», βρίσκεται ένα αγοράκι 2 μηνών το οποίο νοσεί με κορονοϊό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ το βρέφος δεν είναι διασωληνωμένο και δεν φαίνεται να κινδυνεύει, ωστόσο αντιμετωπίζει αναπνευστική ανεπάρκεια και για αυτό το λόγο παίρνει θεραπεία.

Την ειδηση αποκάλυψε το OPEN το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ όπως σημείωσε η Δέσποινα Βλεπάκη, μεταφέρθηκε από το διπλανό νοσοκομείο (Αγία Σοφία) και του χορηγήθηκε υψηλή παροχή οξυγόνου καθώς είχε αυξημένη αναπνευστική επιδείνωση. Το παιδί δεν έχει υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε το OPEN στη ΜΕΘ του νοσοκομείου βρίσκεται και ένα 5χρονο αγοράκι, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, έχει το σύνδρομο «Kawasaki light». Πρόκειται για ένα σύνδρομο που μπορεί να εμφανιστεί σε παιδιά που νοσούν με κορονοϊό, 4 – 6 εβδομάδες μετά τη νόσηση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, και αυτό το παιδί βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Συνολικά στα 2 νοσοκομεία «Παίδων» νοσηλεύονται περίπου 15 παιδιά, ενώ όπως ανέφερε η ΕΡΤ οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2021, το 44% των συνολικών κρουσμάτων κορονοϊού θα είναι παιδιά.

Πηγή: ethnos.gr