ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α.Μ.Θ. Κ. ΣΙΜΙΤΣΗ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Τους πρώτους 4 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση» στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωστής Σιμιτσής, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο «Εμπορικό».

Συγκεκριμένα υποψήφιοι θα είναι οι:

Παύλος Εκιζίδης, συνταξιούχος αστυνομικός

Γιώργος Ζιμπίδης, εργαζόμενος στην Π.Ε. Δράμας, Περιφερειακός Σύμβουλος

Παύλος Νίκογλου, οικονομολόγος

Ανέστης Τερζής, εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Σιμιτσής πλαισιωνόταν από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, αλλά και από τον κ. Σπύρος Κοτρίδη, Πρόεδρο της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της παράταξης στη Δράμα. Όπως είπε ο κ. Σιμιτσής, τόσο ο κ. Κοτρίδης, όσο και η κ. Ευγενία Χαρίσκου, Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΚΙΝΑΛ, βοηθούν την όλη προσπάθεια. Άλλωστε, πρόσθεσε, ο συνδυασμός «Περιφέρεια σε Δράση» στηρίζεται επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής.

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Σιμιτσής παρουσίασε «συνοπτικά τα μέτρα που θα εισηγηθούμε και θα παλέψουμε για αυτά», δίνοντας έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την Π.Ε. Δράμας. Αρχικά επεσήμανε ότι τα προβλήματα στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. είναι πολλά, «όμως εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι άλυτα», σημειώνοντας ότι για τις λύσεις «χρειάζεται μέθοδος, σχέδιο, οργάνωση και δουλειά, αλλά χρειάζεται και γνώση», με τον ίδιο και τους συνεργάτες του, όπως είπε, να την διαθέτουν.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους του συνδυασμού ο κ. Σιμιτσής δήλωσε πως σε όλες τις Π.Ε. «είναι ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες με γνώση, ήθος και προ πάντων εμπειρία, αλλά και όρεξη για δουλειά», τονίζοντας ότι «σκοπός μας είναι να σηκώσουμε την Περιφέρεια ψηλά». Όπως είπε, «υπάρχει μια θλιβερή πρωτιά στην Περιφέρειά μας», καθώς «είμαστε η πιο φτωχή Περιφέρεια στην Ε.Ε. κι αυτό οφείλεται στην αδράνεια και στην απραξία των τελευταίων ετών». Για αυτό, έθεσε ως στόχο, μετά την ολοκλήρωση της επόμενης αυτοδιοικητικής θητείας με την παράταξή του στη Διοίκηση της Περιφέρειας, αυτό να πάψει να υφίσταται.

Παρουσιάζοντας σημεία του προγράμματός του, ο κ. Σιμιτσής έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για όλη την Περιφέρεια τη «συντήρηση του οδικού δικτύου», προσθέτοντας ότι «πρέπει να παλέψουμε και για την βελτίωση της ίδιας της Εγνατίας Οδού, η οποία σε ορισμένα σημεία, κυρίως στην περιοχή της Θράκης, είναι απαράδεκτη». Μένοντας στο κομμάτι των οδικών υποδομών και αναφερόμενος ειδικά στη Δράμα, ο κ. Σιμιτσής χαρακτήρισε ως «απόλυτη προτεραιότητα» την κατασκευή του Ε-61, «που θα συνδέσει Προμαχώνα, Σέρρες, Δράμα και Καβάλα με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και την οδική σύνδεση με την Αμφίπολη που είναι σημαντική για την οικονομία της περιοχής, αλλά δεν αποτελεί δύσκολο έργο». Ακόμη, αναφέρθηκε και στους μικρούς κάθετους άξονες, σε Φαλακρό και Παρανέστι, «που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη της οικονομίας σε τοπική κλίμακα».

Ο κ. Σιμιτσής ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα» στην παραγωγή και εξόρυξη μαρμάρου, ενώ μίλησε τόσο για τον χειμερινό τουρισμό, με την Ονειρούπολη να παράγει οφέλη όχι μόνο στη Δράμα, αλλά και στην Καβάλα, όσο και για το θερινό εναλλακτικό τουρισμό, με τα βουνά και τα δάση της Δράμας που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση. Ειδικά για τη λατομική δραστηριότητα είπε πως «πρέπει να σχεδιαστεί σε νέες αναπτυξιακές βάσεις, ώστε να χαρακτηρίζεται από αειφορία, αλλά και παράλληλα να μην προσβάλλει το περιβάλλον και να μην έρχεται σε ανταγωνισμό με άλλες παραγωγικές δραστηριότητες στην περιοχή, όπως είναι ο τουρισμός ή όπως είναι η υλοτομία και η κτηνοτροφία». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. στάθηκε ακόμη στην αγροτική παραγωγή και στην επιχειρηματική καινοτομία, χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλο όπλο στη Δράμα» τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο αμπελουργικός τομέας και οι δρόμοι του κρασιού, αλλά και οι κτηνοτροφικές μονάδες με τη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων. Επίσης, ο κ. Σιμιτσής τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν αρδευτικά έργα, όπου χρειάζεται», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρχαιολογικές διαδρομές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της Δράμας, θέτοντας ως παράδειγμα το τρίπτυχο Δράμα – Δοξάτο – Φίλιπποι. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράμα» στάθηκε και στην ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μιλώντας για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στο Καλαμπάκι και την ενίσχυση της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας. Μάλιστα έθεσε τη δέσμευση ότι «θα παλέψουμε για την επαναφορά σε ισχύ του μέτρου για τη χρηματοδότηση του εργατικού κόστους». Ειδική αναφορά έγινε από πλευράς του στην προστασία της καλλιεργήσιμης γης και στην ενίσχυση του δυναμικού της ΔΕΗ στη Δράμα, ενώ όπως είπε, «η Περιφέρεια, με τα κονδύλια που διαθέτει και με τη βοήθεια των Δημοτικών Αρχών, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία και στην ανάδειξη των διατηρητέων κτηρίων της περιοχής».