Από σήμερα στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας έχουν στηθεί στρατιωτικές σκηνές, όπως πιστοποιείται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό. Στρατιωτικό κλιμάκιο προχώρησε στην εγκατάσταση των σκηνών το πρωί.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι σκηνές στήθηκαν (όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας), έτσι ώστε να δημιουργηθούν εξωτερικές αίθουσες αναμονής για όσους πρέπει να εισέλθουν στο Νοσοκομείο, δεδομένου ότι τηρείται αυστηρό πρωτόκολλο λόγω κορωνοϊού για την είσοδο ασθενών. Εξάλλου τις επόμενες ημέρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας και κρίθηκε επιβεβλημένο να υπάρχει ένας προστατευόμενος χώρος που θα λειτουργεί ως αίθουσα αναμονής, καθώς δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν παρατηρείται μεγάλος χρόνος αναμονής για τους πολίτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από το Νοσοκομείο.

Πάντως, υπάρχουν και άλλες πληροφορίες ότι οι 2 από τις 3 σκηνές θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι για εξυπηρέτηση περιστατικών με ύποπτα συμπτώματα Covid-19 (αναμονή στη μία και εξέταση στην άλλη), ενώ η τρίτη θα χρησιμοποιείται από το προσωπικό του ΕΚΑΒ ως αποδυτήρια.