ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Γ.Γ. ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Σ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης / παραλαβής του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, του Υφυπουργού προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου. Φυσικά, θα εκπροσωπηθεί και η τοπική κοινωνία, μέσω των θεσμικών αιρετών του συνόλου του Νομού, όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αριθμός των παριστάμενων στην εκδήλωση αναμένεται να είναι γενικά περιορισμένος.

Υπενθυμίζεται πως η τελετή παράδοσης / παραλαβής του Καταστήματος Κράτησης στο Νικηφόρο είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 4 Ιουνίου, όμως υπήρξε μια μικρή αναβολή, λόγω του προγράμματος και των υποχρεώσεων των κυβερνητικών στελεχών.

Το Κατάστημα Κράτησης είναι δυναμικότητας 600 κρατουμένων, πληροί σύγχρονες προδιαγραφές και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, εγκαταστάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις. Σε αυτό θα απασχοληθούν συνολικά 258 εργαζόμενοι.

Πάντως, ήδη έχει αρχίσει η φημολογία ότι η παρουσία του κ. Καραμανλή στη Δράμα θα σηματοδοτήσει και ανακοινώσεις σχετικά με τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη.