ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  •  «Παράγοντας ανάπτυξης η αύξηση του κατώτατου μισθού»

 

«H Κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό γιατί απέτυχε στον υπολογισμό της ότι ως τις αρχές καλοκαιριού θα έχει κτισθεί τείχος ανοσίας. Μόνο το 30% έχει κάνει και τις δύο δόσεις, είμαστε πολύ πίσω από τον επιδιωκόμενο στόχο. Κυοφορείται το ενδεχόμενο ενός 4ου κύματος πανδημίας, με το ΕΣΥ να παραμένει αθωράκιστο, την ατομική ευθύνη στο απόγειο και χωρίς καμία σοβαρή παρέμβαση προστασίας της δημόσιας υγείας», τόνισε, ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Briefing του Action 24.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κίνητρα και τους διαχωρισμούς των εμβολιασμένων, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει ένα σοβαρό συμβολικό, αξιακό στοιχείο. Για την συντηρητική παράταξη κανείς δεν κάνει κάτι χωρίς κίνητρο. Για μας την Αριστερά, στην προοδευτική παράταξη, ο πολίτης πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος για να περιφρουρήσει την δική του υγεία και την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Η δωροκάρτα των 150 ευρώ για τους νέους, κινείται στον αντίποδα της συλλογικής υπευθυνότητας και της αλληλεγγύης».

Και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ ολισθηρός ο δρόμος του διαχωρισμού. Πρέπει να ακολουθήσουμε πολιτική πειθούς προς τους πολίτες και ουσιαστικής παρέμβασης στη κοινωνίας. Να μην επιτρέπουμε να βρίσκουν έδαφος απόψεις αντιεμβολιαστικές, όπως έγινε με όσα συνέβησαν με το εμβόλιο της Αstra Zeneca».

Όσον αφορά τις εξαγγελίες για τα εργασιακά με θέσπιση 35ωρου και 800 ευρώ κατώτατου μισθού, ο κ. Ξανθόπουλος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

-Μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια, γιατί μετά από μια μνημονιακή περίοδο, αφήσαμε 37,5 δις απόθεμα, ρυθμισμένο χρέος για 15 χρόνια, πολλά τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια που την βύθισαν κυβερνήσεις που προηγήθηκαν και βασικά της Ν.Δ. Ο κ. Σαμαράς φρόντισε να αφήσει τη χώρα με άδεια ταμεία, επενδύοντας στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, αλλά κατορθώσαμε να διοικήσαμε τη χώρα και την παραδώσαμε ελεύθερη από το βρόγχο των μνημονίων.

-Η νεοφιλελεύθερη συντηρητική παράταξη, θεωρεί ότι όσο μειώνεται η φορολογία και δίνουμε κίνητρα θα περισσέψουν ψίχουλα και για τους από κάτω. Εμείς πιστεύουμε ότι η λελογισμένη αύξηση των μισθών αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης. Τα χρήματα αυτά κατά προτεραιότητα θα πέσουν στην κατανάλωση, δεν θα πάνε στην Ελβετία.

-Σήμερα το 25% των εργαζομένων έχει μισθούς κάτω των 500 ευρώ. Το 35ωρο σήμερα, που βιώνουμε την ψηφιακή επανάσταση στην καθημερινότητα μας, είναι όρος για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία. Και η ΓΣΕΕΒΕ θεωρεί την αύξηση του κατώτατου μισθού, αναπτυξιακό μέτρο.

-Η πολιτική μας στοχεύει στην κοινωνική πλειοψηφία.