ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  • «Λύσεις για την κυκλοφορία των εγκλωβισμένων τελειόφοιτων για να ολοκληρώσουν Διπλωματικές και Πρακτικές Ασκήσεις, για να πάρουν πτυχίο, υπάρχουν. Ενδιαφέρον του Υπουργείου δεν υπάρχει»

 

Σε ανακοίνωση της Βουλευτού Ν. Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Χαράς Κεφαλίδου αναφέρονται τα εξής:

Αποσβολωτική η παραδοχή του Υφυπουργού Παιδείας κου Συρίγου ότι το Υπουργείο εδώ και 3 εξάμηνα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Επιτροπή Ειδικών ψάχνοντας να βρει λύσεις για τους παγιδευμένους τελειόφοιτους ΑΕΙ που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους λόγω απαγόρευσης μετακίνησης για την εκπόνηση των απαραίτητων Διπλωματικών Εργασιών ή /και της Πρακτικής Άσκησης για τη λήψη πτυχίου!

Αυτό απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός κος Α. Συρίγος στην Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα την «Αδυναμία ολοκλήρωσης Διπλωματικών Εργασιών, Εργαστηριακών Μελετών και Πρακτικών Ασκήσεων τελειόφοιτων φοιτητών».

18 μήνες σχεδόν, με κλειστά ΑΕΙ για τον πραγματικό φόβο διασποράς του κορωνοϊού είναι κατανοητό από όλους.

18 μήνες χωρίς την πρόβλεψη μέτρων για χορήγηση άδειας ασφαλούς μετακίνησης τελειόφοιτων για την εκπόνηση των απαραίτητων για τη λήψη πτυχίου διπλωματικών εργασιών που γίνεται με συνεργασία από 2 ή 3 το πολύ φοιτητές ή της πρακτικής άσκησης τους σε λειτουργούσες υπηρεσίες π.χ. Ειδικά Σχολεία, είναι εντελώς ακατανόητη! Η Επιτροπή Ειδικών απαντά στα ερωτήματα που της τίθενται. Το Υπουργείο Παιδείας θέτοντας το γενικό ερώτημα για την κινητικότητα των φοιτητών στα πανεπιστήμια, είναι επόμενο ότι έλαβε αρνητική απάντηση! Πότε ασχολήθηκε με τους εγκλωβισμένους στην κυβερνητική απραξία τελειόφοιτους;

Μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της Βουλευτού, παρά τις επιστολές της πανεπιστημιακής κοινότητας για την ειδική κατηγορία τελειόφοιτων που παγιδεύονται κάθε ημέρα που περνά χωρίς να μπορούν να αποφοιτήσουν και να βγουν στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές, με ορατό τον κίνδυνο να χάσουν και το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το Υπουργείο Παιδείας, ασφαλώς όχι από μοχθηρία όπως είπε ο κος Υφυπουργός, αλλά από ασύλληπτη οκνηρία, σηκώνει τα χέρια ψηλά περιμένοντας την πανδημία να περάσει και να επιστρέψει η κανονικότητα!

«Χαιρέτα μας τον πλάτανο» όπως θα έλεγαν και οι φοιτητές για τον χαμένο χρόνο από μεταπτυχιακά, χαμένο χρόνο από την αναζήτηση μιας καλύτερης προοπτικής στην αγορά εργασίας, χρόνο από την ζωή νέων επιστημόνων που θέλουν να προχωρήσουν και ασυλλόγιστα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατασπαταλά χωρίς αιδώ με μια χρονοκαθυστερημένη συγνώμη.