Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη ο κυκλικός κόμβος του Ξηροποτάμου, βελτιώνοντας την κυκλοφοριακή ροή και ταυτόχρονα μειώνοντας τον χρόνο εξυπηρέτησης των οχημάτων τα οποία κινούνται στη δυτική είσοδο – έξοδο της πόλης. Παράλληλα, με το συγκεκριμένο έργο διευθετούνται και ζητήματα που υπήρχαν με τα όμβρια ύδατα στην περιοχή.

Το έργο «Ανακατασκευή του κόμβου Ξηροποτάμου και μετατροπή του σε κυκλικό», αρχικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο παραδίδεται προς χρήση πολύ νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση του ανάδοχου, το καλοκαίρι του 2021. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως συνέχεια της άριστης συνεργασίας της αναδόχου εταιρείας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλου.

Άλλωστε, η εντατική διεξαγωγή των απαιτούμενων εργασιών, ακόμη και την παραμονή των Χριστουγέννων, είχε αναδειχθεί και από την ergasia-press (Λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου απαιτείται ακόμη ένα μικρό κομμάτι εργασιών, οι οποίες όμως δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητά του.

Και νέοι κυκλικοί κόμβοι στα σκαριά

Παράλληλα, η Π.Ε. Δράμας κινείται στη λογική δημιουργίας και νέων κυκλικών κόμβων. Ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη για αυτόν στο ύψος της Softex, ενώ μέσα στην άνοιξη θα είναι έτοιμη η μελέτη και για τον κυκλικό κόμβο Μυλοποτάμου προς Π.Ε. Σερρών και περιφερειακό Δράμας.

Πηγή φωτογραφιών: Γρηγόρης Παρασκευόπουλος / Nevrokopi Press