ΕΠΙΚΕΙΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ/ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

  • Καθήκοντα Γ.Γ. αναμένεται να αναλάβει η επί πολλά χρόνια Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ι. Παπαδοπούλου
  • Ο νυν Γ.Γ. του Δήμου Δ. Δαλακάκης αναμένεται να μετακινηθεί σε θέση ειδικού συμβούλου
  • Έντονη φημολογία για ανάληψη καθηκόντων ειδικού συμβούλου από την πρώην Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ε. Ζιούτη
  • Καθήκοντα ειδικού συμβούλου αναμένεται να αναλάβει ο δημοσιογράφος Θ. Φυλακτός

 

Σε αλλαγές στις θέσεις των άμεσων μη αιρετών συνεργατών του αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο «ανασχηματισμός» θα αφορά τόσο την κομβική για το οργανόγραμμα του Δήμου θέση του Γενικού Γραμματέα όσο και σε προσθήκες σε θέσεις ειδικών συμβούλων/ειδικών συνεργατών, οι οποίοι λειτουργούν επικουρικά στην άσκηση καθηκόντων του Δημάρχου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου καθήκοντα Γενικής Γραμματέα του Δήμου Δράμας αναμένεται να αναλάβει η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, επί πολλά χρόνια Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και εν συνεχεία Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, η οποία πρόσφατα είχε συνταξιοδοτηθεί.

Ο νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτρης Δαλακάκης αναμένεται να τοποθετηθεί σε θέση ειδικού συμβούλου, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Η συγκεκριμένη αλλαγή κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς η παρουσία του κ. Δαλακάκη σε αυτή τη σημαντική θέση για τη λειτουργία του Δήμου ήταν κατά περιπτώσεις εστία δημιουργίας έντασης, ενώ παράλληλα φαίνεται να υπάρχουν και προσωπικοί λόγοι από την πλευρά του κ. Δαλακάκη που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου, πριν από λίγους μήνες είχε αναπτυχθεί φημολογία ότι ο νυν Γ.Γ. του Δήμου θα αποχωρούσε από τη θέση, με τον κ. Μαμσάκο, μέσω ανάρτησης στο facebook, να βάζει τότε τέλος στα σενάρια. Πάντως, με την επικείμενη αλλαγή καθηκόντων, ο κ. Δαλακάκης θα έχει χρόνο, πλησιάζοντας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, για ενεργότερη ενασχόληση με τα κοινά του Δήμου Δοξάτου, όπου είχε αποτύχει να επανεκλεγεί Δήμαρχος στις τελευταίες εκλογές (2019). Βέβαια, οι πρόσφατες κινήσεις στο αυτοδιοικητικό τοπίο του συγκεκριμένου Δήμου, φαίνεται πως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον πρώην Δήμαρχο Δοξάτου για αυτόνομη παρουσία με προοπτική στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, καθώς ήδη αναπτύσσονται σενάρια για προσχώρηση σε άλλο συνδυασμό.

Όσον αφορά τη λειτουργία του Δήμου Δράμας, η εκτός απροόπτου αξιοποίηση της κ. Παπαδόπουλου στη θέση της Γενικής Γραμματέα αναμένεται να λειτουργήσει προς τη θετική κατεύθυνση. Η ίδια η κ. Παπαδόπουλου, για χρόνια δημοτική υπάλληλος με σημαντικές υπηρεσιακές θέσεις, είναι άριστη γνώστρια όχι μόνο του τρόπου λειτουργίας ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων που προκύπτουν μέσα από την καθημερινή συνεργασία που αναπτύσσεται από ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Επίσης, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και το γεγονός ότι ως Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, η κ. Παπαδόπουλου είχε και η ίδια ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό σειράς παρεμβάσεων, με μια σειρά αξιοσημείωτων έργων στη σημερινή Δράμα να φέρουν την υπογραφή της.

Από εκεί και πέρα, στον επικείμενο «ανασχηματισμό» που σχεδιάζεται από πλευράς του Δημάρχου κ. Μαμσάκου, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα αξιοποιηθεί σε θέση ειδικού συμβούλου και η πρώην Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ευαγγελία Ζιούτη, η οποία συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Πρόκειται επίσης για μια πολύπειρο δημοτική υπάλληλο, η οποία για πολλά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες της από θέση ευθύνης στο δημοτικό οργανόγραμμα. Η πιθανή αξιοποίηση της κ. Ζιούτη αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το οικονομικό επιτελείο του Δήμου, καθώς είναι άριστη γνώστρια της λειτουργίας στο συγκεκριμένο τομέα ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, στο δυναμικό των μη αιρετών συνεργατών του Δημάρχου Δράμας αναμένεται να προστεθεί ως ειδικός σύμβουλος και ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Φυλακτός (Star Βορείου Ελλάδος και εφημερίδα Ψίθυροι), ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχοληθεί σε παρόμοια θέση, επί διοίκησης του Δήμου Δράμας από τον κ. Θωμά Μαργαρίτη.

Με την επικείμενη προσθήκη του κ. Φυλακτού σε θέση ειδικού συμβούλου, ο κ. Μαμσάκος θα προχωρήσει σε αξιοποίηση πρόσφατης αλλαγής στη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία σε Δήμους άνω των 20.000 κατοίκων δίνεται η δυνατότητα σύστασης θέσης ειδικού συνεργάτη μόνο για δημοσιογράφο, πέρα του καθορισμένου αριθμού με βάση τον αριθμό των Αντιδημάρχων. Έτσι, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος θα έχει 7 ειδικούς συμβούλους/ειδικούς συνεργάτες, ενώ ο αριθμός των Αντιδημάρχων του Δήμου θα είναι 6. Οι εν λόγω 7 ειδικοί σύμβουλοι/ειδικοί συνεργάτες θα είναι έμμισθοι, ενώ ο κ. Μαμσάκος έχει ορίσει και 2 άμισθους ειδικούς συμβούλους (Δημήτρης Καραμπατζάκης, Γιώργος Σαλπιστής).

Οι λόγοι για τους οποίους αναμένεται να προχωρήσει στον «ανασχηματισμό» ο κ. Μαμσάκος έχουν να κάνουν τόσο με την αλλαγή στη θέση του Γενικού Γραμματέα όσο και με τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν στο πεδίο των ειδικών του συμβούλων. Κι αυτό γιατί το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποτέλεσε παρελθόν από τη θέση του ειδικού συμβούλου, για επαγγελματικούς λόγους, ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Κόντος, ενώ πρόσφατα αποχώρησε η εκπαιδευτικός κ. Γεωργία Χειράκη, επίσης για επαγγελματικούς λόγους.