Εκτός από τον πολυαναμενόμενο αναισθησιολόγο που έφτασε επιτέλους να αναλάβει εργασία αλλά τελικά παρέλαβε την αναστολή εργασίας αφού ήταν ανεμβολίαστος, πρέπει να δέχεται περιστατικά από Δράμα και Θεσσαλονίκη.

Κερασάκι στην απεχθή τούρτα των ατέλειωτων προβλημάτων ήταν η τελευταία ιστορία που εκτυλίχθηκε στο Νοσοκομείο Σερρών, με τον πολυπόθητο και πολυαναμενόμενο αναισθησιολόγο να φτάνει επιτέλους να αναλάβει εργασία και τελικά να παραλαμβάνει την αναστολή εργασίας αφού ήταν ανεμβολίαστος. Με δεδομένο δε ότι ο ένας από τους δύο αναισθησιολόγους είναι αποσπασμένος μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου από το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, η μία γιατρός που απομένει θα πρέπει να κλωνοποιηθεί για να προλαβαίνει μόνο τα επείγοντα.

Οπότε ποιος αλήθεια απορεί όταν βρίσκονται σε εκκρεμότητα 1.000 τακτικά χειρουργεία; Και ποιος απορεί ακόμη για την κατάσταση του δύσμοιρου ΕΣΥ όταν στο Νοσοκομείο Σερρών δεν του φτάνουν τα δικά του προβλήματα, δέχεται τις αναγκαστικές και επείγουσες μεταφορές ασθενών από άλλους νομούς που έχουν κατακλύσει τη ΜΕΘ, με περιστατικά από… Δράμα και Θεσσαλονίκη!

Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών (ΕΝΙΣ) κρούει χρόνια τώρα τον κώδωνα του κινδύνου να μετατραπεί το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν. «Οι οργανικές θέσεις των γιατρών μαζί με τους ειδικευόμενους είναι 250, λίγο πριν από την έναρξη της πανδημίας ήταν στις θέσεις τους μόλις 167, τον Αύγουστο ήμασταν 147 και σήμερα έχουμε απομείνει 137» λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΕΝΙΣ Βαγγέλης Παπαμιχάλης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιχάλη, «η κατάσταση στο νοσοκομείο συνολικά επιδεινώθηκε με τις αναστολές εργασίας καθώς χάσαμε περίπου 120 εργαζομένους νοσηλευτές και 7 γιατρούς, οι 3 από τους οποίους επίσπευσαν τη συνταξιοδότησή τους. Ολα αυτά έχουν συντείνει στη σωματική και ψυχική κούραση, υπάρχει πολλή νευρικότητα και θυμός στο προσωπικό διότι δεν μπορεί να θεωρούνται κανονικότητα οι 10 εφημερίες τον μήνα. Είναι παράλληλα φοβερή υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες».

Τεράστια προβλήματα

Το πρόβλημα στο Αναισθησιολογικό Τμήμα είναι τεράστιο καθώς «ο διευθυντής της κλινικής που περιμέναμε ήρθε και βγήκε αμέσως σε αναστολή ως ανεμβολίαστος, ο ένας από τους δύο που έχουν μείνει είναι με απόσπαση και θα επιστρέψει στο νοσοκομείο του στα μέσα Σεπτεμβρίου και χειρουργεία πραγματοποιούνται μόνο όσα απαιτούν τοπική αναισθησία, γι’ αυτό τα χειρουργεία που συνολικά εκκρεμούν φτάνουν τα 1.000!».

Μεγάλο είναι το πρόβλημα και σε άλλες κλινικές. Στην Καρδιολογική από τους 4 γιατρούς ο ένας βγήκε σε αναστολή, οπότε 2 γιατροί εφημερεύουν κάθε μέρα, λείπουν γενικοί γιατροί, υπάρχουν μόνο 2 οφθαλμίατροι, έχει μείνει ένας ουρολόγος (ένας παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα) ενώ η ΩΡΛ Κλινική καλύπτεται με έναν ιδιώτη που έχει συνάψει σύμβαση με το Δημόσιο για να εφημερεύει στην Κλινική Covid και παράλληλα όταν… τον χρειάζονται θα τον καλούν και για άλλα περιστατικά. «Αυτό άραγε δεν συνιστά υποβάθμιση, δεν είναι επικίνδυνο ένας συνάδελφος που εργάζεται στην Κλινική Covid να εξετάζει περιστατικά κοινής νοσηρότητας; Δεν δείχνει αυτό πόσο υποκριτικά μιλούν για τη δήθεν ανάγκη να προστατευτούν οι προσερχόμενοι στο νοσοκομείο από ανεμβολίαστους;».

Τον ρωτάμε για τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θέλουν το Νοσοκομείο Σερρών να μοιράζεται εφημερίες με το Νοσοκομείο Δράμας και σχολιάζει ότι «είναι ευθύνη του υπουργείου να μας πουν τι σχεδιάζουν, αλλά με βάση όσα έχουμε δει τα περιμένουμε όλα πλέον… Ο νομός Σερρών έχει 200.000 πληθυσμό και κοινότητες οι άνθρωποι των οποίων δυσκολεύονται να έρθουν στο δικό μας νοσοκομείο –κάποιοι πηγαίνουν ήδη στο κοντινότερο Κιλκίς-, αυτοί θα πάνε στη Δράμα; Πώς; Με το ΕΚΑΒ; Ηδη το υποστελεχωμένο δικό μας νοσοκομείο υποδέχεται ασθενείς Covid, ήδη στην Κλινική Covid από τους 23 ασθενείς πολλοί είναι από τη Δράμα, ενώ στη ΜΕΘ που τα δέκα κρεβάτια της είναι γεμάτα μόνο οι τρεις είναι από τις Σέρρες, οι άλλοι είναι από τη Δράμα και μας φέρανε και από Θεσσαλονίκη… Tα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει εύκολα όποιος θέλει».

Πηγή: Efsyn.gr