Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

 

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας, σε συνεδρίασή του, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ενέκρινε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας για το έτος 2023. Αυτό σημαίνει πως μια σειρά έργων και προμηθειών προτάσσονται προς υλοποίηση από την Κοινότητα Δράμας και ως είθισται θα ενταχθούν, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας για το 2023. Βέβαια, η ένταξή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα μιας συγκεκριμένης χρονιάς δεν συνεπάγεται και την υλοποίησή τους εντός του έτους. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να επιρρίπτουν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για τα ανεκτέλεστα έργα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κοινότητας Δράμας, η οποία χωρίς να ευθύνεται η ίδια για αυτό, έχει συνεχιζόμενα έργα, μελέτες και προμήθειες από προηγούμενες χρονιές που φτάνουν στο ποσό των 3.710.811,28 ευρώ. Κι αυτό συμβαίνει, ενώ ο προϋπολογισμός της Κοινότητας Δράμας για το 2023 είναι 629.140 ευρώ.

Πάντως, όπως φαίνεται από την κατανομή του ποσού που έχει στη διάθεσή της για το 2023 η Κοινότητα Δράμας, έμφαση δίνεται στην ανάπλαση γύρω από τη λίμνη της Αγίας Βαρβάρας και στο ιστορικό κέντρο της Δράμας, καθώς διατίθενται προς τον σκοπό αυτό 300.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι:

-Ανακαίνιση WC και καμαρινιών στο Θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας

-Ήπιες επεμβάσεις στα πεζοδρόμια και στο τοιχίο της λίμνης περιμετρικά

-Ήπιες επεμβάσεις σε δρόμους περιοχής Ιστορικού Κέντρου & Αγίας Βαρβάρας: Βασ. Όθωνος, Σολωμού, Ναυαρίνου, Κιλκισίου, Κουντουριώτη κ.ά.

-Ήπιες επεμβάσεις στις διαδρομές του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας

-Παγκάκια κατά μήκος του πεζοδρομίου παραλίμνια

-Φώτα μέσα στη λίμνη

-Σιντριβάνι μέσα στη λίμνη και να παίζει μουσική

Η αλήθεια είναι πως εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, παρόλο που αποτελεί τον πρώτο προορισμό στους καλοκαιρινούς μήνες τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κάτοικους της Δράμας. Έτσι, με τη διάθεση ενός σημαντικού ποσού και όταν βέβαια ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο, η περιοχή γύρω από τη Λίμνη της Αγίας Βαρβάρας αναμένεται να αναβαθμιστεί συνολικά.

Από εκεί και πέρα, το Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας Δράμας για το 2023 περιλαμβάνει και τα εξής έργα:

Αντικατάσταση φωτιστικών και ενίσχυση φωτισμού στην οδό Αδριανουπόλεως (50.000 ευρώ)

Οδοποιία Κοινότητας Δράμας 2023 (225.140 ευρώ)

Επεκτάσεις-μετατοπίσεις Η/Φ (10.000 ευρώ)

Κατασκευή ταφώνων στα νεκροταφεία Αμπελακίων (7.000 ευρώ)

Βελτίωση παιδικών χαρών Κοινότητας Δράμας (10.000 ευρώ)

Βελτίωση χώρων πρασίνου Κοινότητας Δράμας (15.000)

Επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η προμήθεια 2 χορτοκοπτικών τρακτέρ για το δημοτικό γήπεδο Αρκαδικού και Αμπελοκήπων (12.000 ευρώ).

Όσον αφορά το ποσό που προκύπτει από τις εκπτώσεις έργων και είναι ύψους 250.680,46 ευρώ, η Κοινότητα Δράμας προτείνει να διατεθεί ως εξής:

Οδοποιία Κοινότητας Δράμας (200.680,46 ευρώ)

Φθορές οδοστρωμάτων Κοινότητας Δράμας (50.000 ευρώ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα λήφθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας.