ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου 2023, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Νομό Δράμας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, το οποίο αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Αβραμίδη, Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου, Άννα Ερημίδου, Χρήστο Καραγιαννίδη και Θεόφιλο Ξανθόπουλος.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του Συντονιστή της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Δημήτρη Καρβούνη, ο λόγος δόθηκε στους υποψήφιους Βουλευτές του κόμματος για μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση.

Ο κ. Καρβούνης ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως λέει και το σύνθημα, ξέρει και μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή, την πολυπόθητη πολιτική αλλαγή. Και είναι πολυπόθητη γιατί θα φέρει ξανά τη δικαιοσύνη στη χώρα. Δικαιοσύνη στο κράτος, δικαιοσύνη στην οικονομία, δικαιοσύνη πάνω από όλα στην κοινωνία. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της 21ης του Μάη σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, αποτελεσματικό κράτος δικαίου. Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή πολιτική αλλαγή». «Αυτό τον αγώνα για τη νίκη προφανώς θα τον δώσουμε όλοι μαζί, με μπροστάρηδες τους υποψήφιους Βουλευτές μας» ανέφερε ο κ. Καρβούνης και πρόσθεσε: «Τη νίκη θα τη δώσουμε όλοι μαζί, σε ένα συλλογικό αγώνα, σε όλο τον Νομό, πόρτα πόρτα, χωριό χωριό, γειτονιά γειτονιά».

Ο κ. Αβραμίδης σημείωσε πως «μετά από την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνησή του το 2015-2019 κι αφού κατάφερε και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ενώ παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα, παρέδωσε μια χώρα κανονική, η οποία μπορεί να δουλέψει και να προχωρήσει μπροστά». Όπως υπογράμμισε, «χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει πολιτική αλλαγή». «Στις εκλογές θα δώσουν τη μάχη δύο κόσμοι, δύο φιλοσοφίες, δύο απόψεις για την κοινωνία, για τη χώρα. Η άποψη της Ν.Δ. που έχει να κάνει με την άποψη της διακυβέρνησης για τους λίγους, της αναδιανομής του πλούτου προς τα πάνω, από τους πολλούς προς τους λίγους» ανέφερε ο κ. Αβραμίδης και πρόσθεσε: «Ο άλλος κόσμος είμαστε εμείς. Είναι η κοινωνία των πολιτών. Είναι οι δυνάμεις της προόδου, που δεν σκέφτονται να αναδιανείμουν τον πλούτο της χώρας, το εισόδημα κυρίως, προς τα πάνω». Ακόμη, ο κ. Αβραμίδης επεσήμανε πως «αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όλα θα αλλάξουν», τονίζοντας πως «εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, με σχέδιο, με όραμα και με πρόγραμμα, προκειμένου η κοινωνία και η χώρα την επόμενη τετραετία να δει μια ανοδική πορεία».

Η κ. Βλαχοπούλου επεσήμανε πως «η χώρα είναι σε κατρακύλα. Δεν φανταζόμασταν καν ότι θα μπορέσει να υπάρξει τόσο άθλια κυβέρνηση και έχουμε το χρέος να αγωνιστούμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση». Όπως είπε, «πρέπει να έρθει η ανατροπή. Πάρα πολλές φορές στη ζωή μου έχω ακούσει ότι κάτι δεν γίνεται. Γίνεται όμως. Γίνεται στις 22 Μαΐου να είμαστε κυβέρνηση. Γίνεται να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας». Επίσης η κ. Βλαχοπούλου σημείωσε πως «γίνεται η κοινωνία να γίνει πιο όμορφη, να γίνει πιο ισότιμη, να γίνει πιο αλληλέγγυα. Αυτό που ζούμε είναι ένας εφιάλτης» και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της λέγοντας: «Θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρη για αυτό. Και όλα θα πάνε καλά».

Η κ. Ερημίδου είπε: «Θέλω κι εγώ να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου για την αλλαγή. Για ένα κράτος ενσυναίσθησης, ένα κράτος ισότητας, ένα κράτος δίκαιο για όλους μας. Στις 21 Μαΐου πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να κάνουμε την αλλαγή. Για το καλό όλων μας».

Ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε πως «είναι δύο κόσμοι που συγκρούονται» και πρόσθεσε: «Για να μπορέσει κάποιος να ζήσει καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή να ζήσει χειρότερα με τη Ν.Δ. Για να μπορέσουν να κρατήσουν οι άνθρωποι, οι 700.000 οικογένειες που απειλούνται να χάσουν τα σπίτιά τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ή να σταματήσει την επόμενη των εκλογών, όπως έχει υποσχεθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τρεις μήνες πάγωμα όλων των πλειστηριασμών. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει να παίρνουν τα παιδιά μας 880 ευρώ από τους μισθούς της αναξιοπρέπειας που παίρνουν σήμερα. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν σε ένα ασφαλές μέρος χωρίς την προστασία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που το μόνο που κάνει είναι να τρομοκρατεί τον κόσμο που διεκδικεί πράγματα. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να δώσει το θάρρος στους εργαζόμενους να βγαίνουν στους εργοδότες και να τους λένε στα μούτρα ότι δεν θα ψηφίσουν Ν.Δ. αλλά ότι θα ψηφίσουν κάτι άλλο. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να υπερασπιστεί τις ζωές μας, που μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που γνωρίσαμε τα 4 τελευταία χρόνια. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούμε ότι είναι η αυθεντική εκπροσώπηση των κοινωνικών αναγκών που όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταρρακωθεί. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που και στη Δράμα τα 4 χρόνια 2015-2019 έδειξε τι μπορεί να καταφέρει, έδειξε προσπάθειες εκκινήσανε και μείνανε ανεκπλήρωτες το 2019 και έδειξε πως μπορούμε να συνεργαστούμε ακόμη και με ανθρώπους σε διαφόρους θεσμικούς φορείς που δεν ανήκουν στη δική μας πολιτική οικογένεια ή έχουμε πολλές διαφορές. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που στις 22 Μάη θα αλλάξει και την πολιτική κατάσταση, θα αλλάξει και την πολιτική σκηνή και θα φέρει επιτέλους μια άνοιξη, που όπως βλέπετε ακόμη και σήμερα αργεί να ‘ρθει».

Ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «είμαστε στις παραμονές μιας μεγάλης εκλογικής μάχης που ουσιαστικά καλούμαστε να δώσουμε στο όνομα και για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Έχω την αίσθηση ότι όλοι μαζί οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην κρίσιμη στιγμή, σε αυτό που μας καλεί η Ιστορία». Όπως είπε, «είμαστε περήφανοι γιατί 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα μιντιακό σύστημα απέναντι κανείς δεν βρήκε να μας κατηγορήσει ότι πειράξαμε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος. Σε αυτές τις στιγμές που μιλάμε γίνεται πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα». Ακόμη ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι για το 2015-2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο έδειξε πως ένα κόμμα της σύγχρονης, προοδευτικής, ριζοσπαστικής αριστεράς, μέσα σε εφιαλτικές συνθήκες μπορεί να πάρει μέτρα, να διαρρήξει το ασφυκτικό πλαίσιο, να ανοίξει δρόμους προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, εκεί που απέτυχαν διαδοχικές κυβερνήσεις. Αφήσαμε ένα “μαξιλάρι” 37 δις που αποτελεί για τη χώρα τεράστια εγγύηση και είναι μια πράξη μεγάλης πατριωτικής ευθύνης». «Σήμερα η κοινωνία στενάζει. Σήμερα η κοινωνία ψάχνει να βρει διέξοδο. Και διέξοδος είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στη Δράμα και σε όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε πως «αυτό το ψηφοδέλτιο μπορεί να είναι ψηφοδέλτιο νίκης. Αυτό το ψηφοδέλτιο είναι ψηφοδέλτιο έμπνευσης. Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει, 22 του μηνός, με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για μείωση των οφειλών, για αύξηση των μισθών, για ρύθμιση των χρεών και για ένα κράτος δικαίου». «Πάρτε το ψηφοδέλτιο στα χέριά σας. Μιλήστε περήφανα στους πολίτες. Έχουμε το αξιακό μας φορτίο, έχουμε τις ιδέες μας, έχουμε το ήθος των στελεχών μας, έχουμε την πίστη στις ιδέες μας ότι μας αξίζει μια καλύτερη χώρα, ότι μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη χώρα. Κι αυτό το ψηφοδέλτιο θα ανοίξει όλες τις πόρτες, σε όλα τα καφενεία, παντού, γιατί είναι το ψηφοδέλτιο της επόμενης ημέρας. Είναι το ψηφοδέλτιο της Ελλάδας της επόμενης περιόδου», πρόσθεσε ο κ. Ξανθόπουλος.