Η απαγόρευση της διέλευσης τουριστών, από τους συνοριακούς σταθμούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε περιφερειακό επίπεδο. Μάλιστα, οι Δήμαρχοι των 22 Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησαν σε έκδοση ψηφίσματος για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020, σε έκτακτη και κατεπείγουσα τηλεδιάσκεψη, με θέμα την απαγόρευση διέλευσης τουριστών από τους συνοριακούς σταθμούς της Α.Μ.Θ., στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι και των 22 Δήμων της Περιφέρειάς μας, αποφασίστηκε να αποσταλεί ψήφισμα επτά σημείων προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. προτείνουν το άμεσο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας και το σταδιακό άνοιγμα των υπόλοιπων συνοριακών σταθμών με Βουλγαρία, τη διατήρηση του κλεισίματος του τελωνείου Καστανέων στην παρούσα χρονική στιγμή, την απαγόρευση εξόδου των Ελλήνων πολιτών από το τελωνείο των Κήπων, την άμεση τοποθέτηση κλιμακίων του ΕΟΔΥ στους συνοριακούς σταθμούς της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. ή ενναλακτικά κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πλήρως εξοπλισμένα, την οικονομική ενίσχυση των πληγεισών επιχειρήσεων της Περιφέρειας, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 22 Δήμων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., λόγω στέρησης εσόδων και την ελεύθερη διέλευση εργατών γης, με υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.

Για την ενδελεχή παρουσίαση των παραπάνω προτάσεων στην κεντρική διοίκηση, προγραμματίζονται ήδη ραντεβού με τους αρμόδιους Υπουργούς, ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται πρόσκληση για κοινό αγώνα στον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο και σε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας.