Έντονος προβληματισμός επικρατεί για το πολύ υψηλό ποσοστό ασθενών που πεθαίνει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ασθενών με Covid-19 της Νοσηλευτικής Μονάδας του Αγρινίου.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή ούτε μια περίπτωση ασθενούς που να βελτιώθηκε η κατάσταση του, να αποσωληνώθηκε και να εξήλθε από την ΜΕΘ με τη θνητότητα να φτάνει το 100%, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agriniopress.gr.

Η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα συνομίλησε με γιατρούς και η απάντηση ήταν σαφής: «Ένα ποσοστό 50% ή 60% ή και 70% μπορεί να είναι αποδεκτό, αλλά το 100% είναι εξωπραγματικό».

Το ζήτημα απασχόλησε και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο καλείται να διερευνήσει τα περιστατικά, ανέφερε ο ανταποκριτής του OPEN TV στην Πάτρα.

Μετά τον ντόρο που προκάλεσε η είδηση, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως η θνητότητα είναι αυξημένη αλλά όχι σε ποσοστό 100%. Παράλληλα, κάνει λόγο για παραλείψεις από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη, ο οποίος δεν έχει απαντήσει ακόμα σε καίρια ερωτήματα.

Η ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;
  2. Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
  3. Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας.

Πηγή: efsyn.gr