• «Στην πνευματική ζωή πρωτοχρονιά έχουμε όταν κάποιος πού ζει αδιάφορα, αρχίζει να ζει με επίγνωση για τη σωτηρία του και να ευαρεστεί στο Θεό»

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Μητρόπολή μας η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η μνήμη τοα αγίου πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του ουρανοφάντορος.

Επίκεντρο της εορτής ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας. Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Στην πρωτοχρονιάτικη εγκύκλιο πού διαβάστηκε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος είπε πώς: «Μέσα στην Εκκλησία ο άνθρωπος εγκαταλείπει τις παλιές του συνήθειες, πολεμά τα πάθη του και εργάζεται το έργο της αυταπάρνησης… Στην πνευματική ζωή λοιπόν πρωτοχρονιά έχουμε όταν κάποιος που ζει αδιάφορα, αρχίζει να ζει με επίγνωση για τη σωτηρία του και να ευαρεστεί στο Θεό».

Και στο τέλος κατέληξε: «Εάν οδηγήσουμε τη ζωή μας στην πνευματική ανανέωση και καταφέρουμε να θέσουμε ως στόχο το πώς μπορούμε να ευαρεστήσουμε τον Κύριο, τότε πράγματι θα εορτάσουμε με χριστιανικό φρόνημα και τρόπο την πρωτοχρονιά, έχοντας μέσα μας ως βεβαιότητα τον λόγο της Γραφής: «ο κόσμος παράγεται και η επιθυμία αυτού, ο δε ποιών το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα» (Α’ Ιω. 2, 17). Αμήν».

Στο τέλος εψάλη δοξολογία για την έναρξη της νέας χρονιάς και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Μητροπόλεώς μας.