ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ 42 ΑΠΟ ΤΑ 44 ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ

 

 

Η πρώτη μετεκλογική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019. Στη συνεδρίαση δεν υπήρξε κάποιο θέμα που να ξεχωρίσει και να προκαλέσει μεγάλες εντάσεις. Εξάλλου, σύμφωνα με τη νομοθεσία, μέχρι την ανάληψη των νέων Δημοτικών Αρχών, την 1η Σεπτεμβρίου, τα Δημοτικά Συμβούλια μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για τυπικά θέματα, για έκτακτες περιπτώσεις ή για προτάσεις υλοποίησης έργων που έχουν προθεσμία υποβολής.

Χαρακτηριστικό είναι από τα 44 συνολικά θέματα (38 τακτικά και 6 έκτακτα) που συζητήθηκαν τα 42 ψηφίστηκαν ομόφωνα και μόνο 2 κατά πλειοψηφία. Αρνητικές ψήφοι υπήρξαν μόνο στις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ, όπου, άλλωστε, υπάρχουν παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν καταψηφίσει εξ αρχής τους προϋπολογισμούς, οπότε καθόλη τη διάρκεια του έτους ψηφίζουν αρνητικά και στις όποιες τροποποιήσεις.

Ουσιαστικά στη μοναδική περίπτωση που δεν αποτυπώθηκε το ομόθυμο κλίμα αφορούσε το έκτακτο θέμα με τίτλο «Εκκαθάριση αρχείων (παλαιών και νέων) Δήμου Δράμας, το οποίο κατά την ψηφοφορία για το κατεπείγον αυτού δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία για να συζητηθεί και ως εκ τούτου θα έρθει σε νέα συνεδρίαση. Οι παρατάξεις «πόλη+ζωή», «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και «Project Δράμα 2020» θεώρησαν ότι δεν υπήρχε λόγος να εισαχθεί ως έκτακτο θέμα και ότι υπήρχε χρόνος για να εισαχθεί ως τακτικό.

Κατά τα άλλα, ψηφίστηκαν οι επιχορηγήσεις των αθλητικών συλλόγων και σωματείων για το 2019, με το ποσό να είναι συνολικά 24.600 ευρώ και να αφορά 24 συλλόγους.

Η συνεδρίαση κράτησε μία ώρα και 45 λεπτά και ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτήν να ήταν η σύνθεση της έδρας, καθώς απουσίαζαν τόσο ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος όσο και ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης. Έτσι, στη θέση του Δημάρχου βρέθηκε ο Αναπληρωτής του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άγγελος Σολάκης, ενώ προεδρεύων του σώματος ήταν ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Καλαϊτσίδης, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «πόλη+ζωή». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Σολάκης και Καλαϊτσίδης διανύουν τις τελευταίες ημέρες θητείας τους, καθώς στις εκλογές της 26ης Μαΐου δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν Δημοτικοί Σύμβουλοι.