ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δράμας η 3η Απολογιστική Συνάντηση όλων των Κοινωνικών Δομών, Φορέων και Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, δηλώνει:

«Η άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής από το Δήμο Δράμας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή, γιατί στο επίκεντρο μας βρίσκεται ο άνθρωπος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και εμείς οφείλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν μια δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες.

Απολογισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών 2017

-Κοινωνική Υπηρεσία

Για το έτος 2017 από τα προγράμματα και τις υπηρεσίες των τμημάτων των κοινωνικών υπηρεσιών εξυπηρετήθηκαν και ωφελήθηκαν 7.674 συνδημότες μας.

-Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά

Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017 η νεοσύστατη αυτή υπηρεσία εξυπηρέτησε 1.838 συνδημότες μας.

-Βοήθεια στο Σπίτι

Το πρόγραμμα εξυπηρέτησε 2.235 συνδημότες μας.

-Τμήμα Προστασίας Υγείας

Το Τμήμα στη διάρκεια του έτους εξυπηρέτησε 2.305 άτομα μέσα από το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας προληπτικής Ιατρικής.

-Πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Το 2017 από το πρόγραμμα αυτό που υλοποιεί ο Δήμος μας ωφελήθηκαν 2.285 οικογένειες (5.500 άτομα).

-ΚΑΠΗ

Από τις δομές του ΚΑΠΗ Δράμας εξυπηρετήθηκαν 2.618 άτομα.

-ΚΗΦΗ

Από το πρόγραμμα αυτό εξυπηρετήθηκαν σε καθημερινή βάση 25 άτομα.

-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Από τη δομή το 2017 εξυπηρετήθηκαν 150 ΑΜΕΑ

Σύνολο ωφελούμενων των Δομών Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας: 22.345 Ωφελούμενοι

Από όλα όσα σας ανέφερα σήμερα, επιβεβαιώνεται ότι η Δημοτική μας Αρχή στέκεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αγάπη και μέριμνα σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής. Εξάλλου, για εμάς προέχει ο συνάνθρωπος μας και κάθε συμπολίτης μας που αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία. Από τον πιο μικρό συμπολίτη μας μέχρι τον πιο ηλικιωμένο, εμείς δεν σταματήσαμε και ούτε θα σταματήσουμε να στεκόμαστε ευλαβικά στα προβλήματα και να βρίσκουμε λύσεις, να προσφέρουμε βοήθεια, να αλλάζουμε την άσχημη κατάσταση. Θέλουμε η Δράμα να πλημμυρίσει από χαμογελαστούς συμπολίτες μας και όχι λυπημένους. Γι’ αυτό και φροντίσουμε να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και στο μέλλον την κοινωνική μας πολιτική.

Βεβαίως, οφείλω να τονίσω τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν οι υπάλληλοι του Δήμου μας σε αυτή την προσπάθειά μας, όπως και οι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, οι οποίοι κυριολεκτικά αγωνίζονται για να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».