ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ Ν. ΚΟΡΕΑ

 

 

Πρωταθλήτρια κόσμου στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. αναδείχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου 2018 η Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής το οποίο διεξάγεται στην Τσανγκγουόν της Ν. Κορέας, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Δραμινή αθλήτρια φτάνοντας στον τίτλο της Πρωταθλήτριας κόσμου συμπλήρωσε τη συλλογή των μεταλλίων της, καθώς είναι η πρώτη φορά που φτάνει σε αυτή τη διάκριση, αφού στην προηγούμενη διοργάνωση συμμετείχε ως νεάνιδα.

Με σκορ 585 και 20 κεντρικά δεκάρια η Δραμινή αθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού. Η ίδια ψύχραιμη σε όλη τη διάρκεια του τελικού, έβλεπε τις συναθλήτριές της να αποχωρούν η μία μετά την άλλη και όταν έφτασε η σειρά της Κορεάτισσας Κιμ Μπόμι να χαιρετίσει, τότε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης απέκτησε και φανατικό κοινό καθώς όλοι οι Κορεάτες θεατές στήριζαν την Ελληνίδα αθλήτρια. Τελικά με 241,1 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου αφήνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου την αντίπαλό της Ζοράνα Αρούνοβιτς με 239,8. Τρίτη ήρθε η Κιμ Μπόμι με 218,8.

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας σκοποβολής τόνισε: «Είναι τεράστιο αυτό που συμβαίνει. Είμαι άφωνη. Είναι μία μεγάλη ημέρα για εμένα» και πρόσθεσε: «Κατέκτησα τον τίτλο στην πρώτη μου προσπάθεια. Το 2014, στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ISSF, συμμετείχα ως νεάνιδα». Όσον αφορά τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο (η θέση αφορά την ελληνική σκοποβολή, αλλά θεωρείται απίθανο να μην χρησιμοποιήσει η ίδια το «εισιτήριο), η Δραμινή αθλήτρια επεσήμανε: «Αισθάνομαι υπέροχα που εξασφάλισα μία θέση. Αυτό σημαίνει, ότι τώρα μπορώ να κάνω μία μεγάλη διακοπή, πριν αρχίσω την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μένουν ακόμη δύο χρόνια και χρειάζομαι να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου».

Όσον αφορά στην εξέλιξη του τελικού, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, σχολίασε: «Άρχισα τον αγώνα με πολύ καλό τρόπο, αλλά στην συνέχεια έκανα ορισμένα λάθη. Στο δεύτερο μέρος του τελικού, απέδειξα ότι μπορώ να επανέλθω. Η Κορεάτισσα αντίπαλος μου, έκανε κάποια λάθη και μου έδωσε την ευκαιρία να την ξεπεράσω. Ετσι, φθάσαμε να διεκδικούμε το χρυσό με την Ζοράνα (σ.σ. Αρούνοβιτς). Και ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Είναι μία από τις καλύτερες φίλες μου, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Κατά την διάρκεια του τελικού, χαμογελούσαμε η μία στην άλλη και αστειευόμασταν με την κατάσταση που ζούσαμε. Τελικά τα κατάφερα. Τώρα είναι η ώρα για διακοπές».

Η Άννα Κορακάκη εκτός από τη μεγάλη διάκριση στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. αγωνίζεται στη Ν. Κορέα και στο σπορ πιστόλι, μαζί με το έτερο μέλος της ελληνικής αποστολής Άγη Κασούμη. Ο αδερφός της Άννας, Διονύσης Κορακάκης, αγωνίζεται στην ίδια διοργάνωση στην κατηγορία εφήβων (αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και σπορ πιστόλι 50 μ.)