ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

Το ζήτημα της δημιουργίας δημοτικού θεάτρου επανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2020. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετό καιρό με τη φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων που υπάρχουν για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Ηλιόπουλος, στο πλαίσιο της συζήτησης των προημερησίας διάταξης θεμάτων, παρουσίασε νέα πρόταση, όσον αφορά το χώρο, της παράταξής του για δημιουργία δημοτικού θεάτρου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε παλιά καπναποθήκη, η οποία βρίσκεται στην πλατεία Χοενλε, δίπλα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Δράμας. Ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε να διερευνηθεί το ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για δημιουργία θεατρικής αίθουσας χωρητικότητας 200 θέσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» για την πρόταση αναφέρονται τα εξής: «Στην “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” δεν ξεχνάμε την δέσμευσή μας προς τους συμπολίτες μας που ασχολούνται με το θέατρο. Ελπίζουμε να μην το έχει ξεχάσει η Δημοτική Αρχή. Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα της επανάχρησης του κτηρίου που προτείνουμε. Μεταξύ άλλων η λύση που προτείνουμε είναι οικονομική, μπορεί να εκτελεστεί γρήγορα, δεν είναι μεγαλεπήβολο έργο και απαντά άμεσα στις ανάγκες της Δράμας».

Απαντώντας, λίγη ώρα αργότερα, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος έκανε λόγο για «σοβαρή πρόταση» και παρέθεσε τις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς Δημοτικής Αρχής για δημιουργία δημοτικού θεάτρου. Όπως είπε ο κ. Μαμσάκος, ως σκέψη υπάρχει η αξιοποίηση ενός κατάλληλου δημοτικού χώρου και μετά από την προετοιμασία της μελέτης να βρεθεί το μέτρο από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο Δήμαρχος Δράμας, εξετάστηκε ο χώρος απέναντι από το Δημοτικό Ωδείο, για τον οποίο υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τη δόμηση, αλλά και ο χώρος στην Ανάπλαση όπου τώρα υπάρχουν όργανα γυμναστικής και για τον οποίο απαιτείται τροποποίηση του ρυμοτομικού. Πάντως, μιλώντας για την πρόταση του κ. Ηλιόπουλου, ο κ. Μαμσάκος ανέφερε πως ο ίδιος είναι ανοιχτός «στο να καθίσουμε και να το δούμε».