ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου
  • 8ήμερη εκδρομή 05/01- 12/01/2020

 

05/01 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΔΡΑΜΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – TEΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση και μεταφορά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, όπου και με πτήση της Aegean Airlines στις 13:00 αναχωρούμε για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 15:10 και μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

06/01 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ (ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)

Πρωινό και επίσκεψη στη Βασιλική της Γεννήσεως για προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Αναχώρηση για την Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Επόμενη επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) και στην Ι.Μ. Τίμιου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Ανάπαυση. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία Χριστουγέννων) στον Πανίερο Ναό της Γεννήσεως. Διανυκτέρευση.

07/01 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)

Πρωινό. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και την Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου. Επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των οσιοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Θα επισκεφθούμε στο Λόφο Σιών, το Υπερώον, το Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

08/01 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ -ΣΙΝΑ

Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για το Θεοβάδιστο όρος Σινά. Περνώντας από τη Νεκρό θάλασσα, την έρημο Νεγκέβ φθάνουμε στο Ειλάτ. Διέλευση συνόρων Ισραήλ – Αιγύπτου με τα πόδια αλλάζοντας πούλμαν, άφιξη το απόγευμα στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Για όσους θέλουν και μπορούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία κορυφή στο όρος Χωρήβ, εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές (3-4 ώρες με τα πόδια). Επίσης οι αναβάτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φακό και ανάλογο ντύσιμο, (αθλητικό παπούτσι – μπουφάν). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

09/01 ΠΕΜΠΤΗ: ΣΙΝΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ

Πολύ νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία. Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10/01ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικό της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερό Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11/01 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΧΟΖΕΒΑΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και στη συνέχεια θα δούμε πανοραμικό την LM. Αγίου Γεωργίου Χοζεβά. Συνεχίζουμε για ίο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου και διασχίζοντας την πόλη της Ιεριχούς θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα επισκεφθούμε την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία) στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.

12/01 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΛΥΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΡΑΜΑ

Πρωινό ελεύθερο. Αναχώρηση στις 12:00 για επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου και με απευθείας πτήση της Aegean στις 16:00 πετάμε για Θεσσαλονίκη. Άφιξη στις 18:15 και επιστροφή στη Δράμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, καθημερινά το πρωί 10.00 με 13.00, τις εργάσιμες ημέρες, στον κ. Ευθύμιο Παπαδόπουλο. Τηλέφωνο 25210-32362 (εσωτερικό 5)