ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

 

O Δήμος Προσοτσάνης και ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Ο Μέγας Αλέξανδρος» συνδιοργανώνουν στις 5 και 6 Μαΐου 2018 το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Η Προσοτσάνη και η ιστορία της».

Ενδεικτικοί θεματικοί άξονες είναι:

-Αρχαία, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδος,

-Οθωμανική περίοδος – Μακεδονικός Αγώνας,

-Απελευθέρωση – Έλευση προσφύγων – Βουλγαρικές κατοχές,

-Εκπαίδευση,

-Οικονομία,

-Πολιτισμός.

Το Συνέδριο:

-Απευθύνεται στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα που ασχολείται με θέματα τοπικής ιστορίας.

-Φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής μας αυτογνωσίας, να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ιστορική επιστημονική έρευνα και παιδεία και να αποτελέσει βήμα γόνιμου ακαδημαϊκού διαλόγου.

-Στοχεύει στη συλλογή, διάσωση, μελέτη και δημοσίευση γραπτών πηγών και άλλων στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του πολιτιστικού θησαυρού του τόπου, στην προβολή και την τόνωση της ελληνικής παράδοσης, η κατανόηση της οποίας διαμορφώνει πρόσφορο έδαφος συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Καλούνται, όσοι επιστήμονες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με εισήγησή τους στο Συνέδριο, να αποστείλουν ηλεκτρονικά συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής, καθώς και τον τίτλο της εργασίας τους με περίληψή της έως 250 λέξεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017.

Μετά την αξιολόγηση των περιλήψεων από την Επιστημονική Επιτροπή σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν με νέα ανακοίνωση τα ονόματα των εισηγητών και οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Όλοι οι εισηγητές θα παρουσιάσουν αυτοπροσώπως την ανακοίνωσή τους στο χρονικό πλαίσιο των 15’ λεπτών και είναι δυνατόν να τη συνοδεύουν με ηλεκτρονικές παρουσιάσεις (σε αρχεία ppt). Οι επιστημονικές ανακοινώσεις που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Επιτροπή και θα συμπεριληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου.

Έτσι, μετά τη λήξη του Συνεδρίου και μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2018 θα πρέπει να αποστείλετε το κείμενο της εισήγησής σας (μέχρι 20 σελίδες), για τη συγγραφή του οποίου θα δοθούν οδηγίες.

Οι εισηγητές, οι οποίοι διαμένουν σε μακρινή απόσταση από την Προσοτσάνη, θεωρούνται φιλοξενούμενοι του Δήμου Προσοτσάνης, ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους.

Είμαστε στη διάθεση των ενδιαφερομένων για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση με επικοινωνία στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλ: 6974127667 (Παπαδόπουλος Κων/νος).

 

Με εκτίμηση,

Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής

Κουτουξιάδου Αικατερίνη (πρόεδρος), Σχολ. Σύμβουλος Φιλολόγων – Δρ. Νεότερης Ιστορίας,

Βασιλειάδου Δέσποινα (μέλος), υποψήφια Δρ ΑΠΘ,

Γεωργιάδης Νικόλαος (μέλος), Δρ Βυζαντινής Ιστορίας,

Μεσσής Βασίλειος (μέλος), Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας,

Ριτζαλέος Βασίλειος (μέλος), Δρ Νεότερης Ιστορίας.

 

Ο Δήμαρχος

Άγγελος Λύσσελης

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Κων/νος Παπαδόπουλος