ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα θέμα που αφορούσε την Ονειρούπολη και τέθηκε στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022, αφορούσε καταγγελία περί καταβολής ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό από ιδιώτη για συμμετοχή στα παιχνίδια της Ονειρούπολης 2022-2023. Βέβαια, όπως διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί, καθώς στον χρόνο που φέρεται να δόθηκε το ποσό δεν είχε καν ανοίξει η σχετική διαδικασία.

Στο θέμα αναφέρθηκε αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, μια περαιτέρω πληροφορία δόθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιο Ηλιόπουλο, ενώ γνώση της καταγγελίας είχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά.

Αρχικά ο κ. Τσιαμπούσης ανέφερε πως επικοινώνησε μαζί του δημοσιογράφος και του έθεσε υπόψη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία φέρεται να δόθηκε πέρυσι την άνοιξη προκαταβολή προκειμένου να μπει κάποιος ιδιώτης στα παιχνίδια της Ονειρούπολης 2022-2023. Ο κ. Τσιαμπούσης πρότεινε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε η Εισαγγελία να κινήσει τη διαδικασία και να διερευνήσει την υπόθεση. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως σύμφωνα με την καταγγελία, τα λεφτά κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο κ. Τάσσου είπε πως ενημερώθηκε και ο ίδιος από δημοσιογράφο για την ύπαρξη της καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ένας τρίτος άνθρωπος, για λογαριασμό του οποίου μιλούσε το άτομο που προχώρησε στην καταγγελία, κατέθεσε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό. Ο κ. Τάσσου επεσήμανε πως ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την καταγγέλλουσα, όμως παρά τις διαβεβαιώσεις που της έδωσε ότι θα στηριχθεί από τον ίδιο, και ως Αντιδήμαρχο και ως δικηγόρο, αλλά και από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θέλησε να αναφέρει ούτε ποιος έλαβε τα χρήματα ούτε ποιος ήταν αυτός που εξαπατήθηκε. Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας ανέφερε πως έκανε το παν για να διαπιστώσει τη βασιμότητα της καταγγελίας, όμως ο ίδιος δεν μπορεί να την αξιολογήσει και συμφώνησε με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να διαλευκανθεί το τι έχει συμβεί.