ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ Π. ΚΙΟΡΤΕΒΕ

  • «Αυτή τη στιγμή η λειτουργία δεν είναι ασφαλής, όταν υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι για 52 ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική»
  • «Η παρουσία των Γενικών Ιατρών ουσιαστικά υποβαθμίζει το Νοσοκομείο Δράμας σε ένα Κέντρο Υγείας»

 

Στο ζήτημα της απουσίας ικανού αριθμού Παθολόγων Ιατρών για την κάλυψη των αναγκών της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας κ. Παρθένα Κιόρτεβε. Πλέον, έχουν απομείνει τρεις Παθολόγοι για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως ανέφερε η κ. Κιόρτεβε, το κενό καλύφθηκε με τη μετακίνηση Γενικών Ιατρών από το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης για την κάλυψη των εφημεριών του Μαρτίου. Όμως ήδη υπάρχει «προσωπική καταγγελία προς την ΟΕΝΓΕ» ενός εκ των Γενικών Ιατρών που καλύπτει τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής, όπως είπε η Πρόεδρος των Ιατρών του Νοσοκομείου, ενώ σχεδιάζονται περαιτέρω ενέργειες.

Συγκεκριμένα η κ. Κιόρτεβε δήλωσε πως «θα γίνει συντονισμένη κίνηση από τους Γενικούς Ιατρούς μέσω της νομικής οδού, για το κάλεσμα που έχει γίνει από την 4η Υ.ΠΕ. να έρθουν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Δράμας και της Παθολογικής Κλινική. Εδώ και 15 ημέρες γίνονται διάφορες κινήσεις και από τον σύλλογό μας σε συνεργασία με τη Διοίκηση, για να λυθεί το θέμα της Παθολογικής, η οποία έχει απομείνει με δύο Παθολόγους».

Όπως είπε η κ. Κιόρτεβε, «η Διοίκηση απευθύνθηκε προς τον κ. Τσαλικάκη και ζήτησε τη μετακίνηση Ειδικών Παθολόγων από όμορα Νοσοκομεία. Περιμέναμε την απάντηση περίπου τρεις ημέρες. Η απάντηση ήταν αρνητική, διότι δεν υπάρχουν πουθενά Παθολόγοι για να μετακινηθούν προς το Νοσοκομείο Δράμας. Στη συνέχεια ζητήθηκε η μετακίνηση πέντε Γενικών Ιατρών για την κάλυψη της Παθολογικής Κλινικής. Βγήκε μια απόφαση για τη μετακίνηση Γενικών Ιατρών από το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, για την κάλυψη 14 εφημεριών για τον μήνα Μάρτιο και για πρωινά ωράρια ανά δύο Γενικών Ιατρών. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο επικαλούνται και στο οποίο στηρίζονται οι Γενικοί Ιατροί, σύμφωνα με το οποίο δεν θα πρέπει να καλύπτουν τα Νοσοκομεία, βάσει της ειδικότητάς τους. Υπάρχει ένα καινούργιος νόμος, τον οποίον επικαλέστηκαν. Ο καθένας μπορεί και πρέπει να κάνει αυτό που νομίζει για να είναι και ο ίδιος καλυμμένος και να αισθάνεται ασφαλής στον χώρο στον οποίο εργάζεται».

«Αυτό που πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο και να βγει προς τα έξω είναι η κατάρρευση αυτή τη στιγμής της Παθολογικής Κλινικής, η οποία, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με δύο μόνο Παθολόγους. Πρέπει να βρεθούν λύσεις ουσιαστικές, νομότυπες, που να είμαστε καλυμμένοι όλοι. Την ευθύνη αυτή τη στιγμή έχει απόλυτα ο Διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. στο να λύσει το πρόβλημα του Νοσοκομείου Δράμας», ανέφερε η κ. Κιόρτεβε, η οποία πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή η λειτουργία, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι ασφαλής, όταν υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι για 52 ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική και η παρουσία των Γενικών Ιατρών ουσιαστικά υποβαθμίζει το Νοσοκομείο Δράμας σε ένα Κέντρο Υγείας. Είχαμε πει εδώ και πολύ καιρό ότι το Νοσοκομείο οδεύει προς Κέντρο Υγείας. Δεχτήκαμε πόλεμο και κριτική για αυτές μας τις δηλώσεις, γιατί αναφέρθηκε ένα νοσοκομείο στο οποίο έχουν αλλάξει τα κουφώματα, έχουν αλλάξει τα ασανσέρ, θα αλλάξουν και τα πατώματα και έχουν πέσει 25 εκ. ευρώ, δεν μπορεί να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας. Ουσιαστικά, όμως, η μετατροπή γίνεται με την παρουσία των Γενικών Ιατρών και την πλήρη απουσία Παθολόγου για να καλύψουμε τις ανάγκες των Δραμινών».